Renkli Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Renkli Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi YapılışıRenkli Tavuklu Sebze Çorbası Tarifi - Renkli Tavuklu Sebze Çorbası Yapılışı - Renkli Tavuklu Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - Renkli Tavuklu Sebze Çorbası Malzemeleri Malzemeler: Haşlanmış tavuk eti (derişiz ve kemiksiz) 350 gr Soğan 150 gr Kereviz 100 gr Havuç 125 gr Bamya 150 gr Sirke Dondurulmuş bezelye 150 gr Konserve domates 850 gr Amerikan pirinci 150 gr Tavuk suyu 1,5 İt Tuz Şeker Karabiber Yapılışı: Tavuğu lokma büyüklüğünde doğrayın Soğan, kereviz ve havuçları doğrayın Bamyayı temizleyin ve sirkeli suda bütün olarak birkaç dk ağartın ve sonra küçük parçalar halinde kesin Bir sos tavasına bezelyeler, domates (suyuyla), pirinç, tavuk suyu ve tavukla birlikte koyun Kaynatın ve tuz, bir tutam şeker ve biber atın Pirinç ve sebzeler yumuşayana kadar orta ısıda pişirin |
|