Alman Usulü Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Usulü Soğan Çorbası Tarifi YapılışıAlman Usulü Soğan Çorbası Tarifi 1 kg soğan (ince doğranmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı un 2 defne yaprağı (ufalanmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2+1/2 su bardağı süt 2+1/2 su bardağı tavuk suyu Büyük boy bir tencerede tereyağı, ağır ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları koyup 5-6 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar karıştırarak pişiriniz Tahta bir kaşıkla unu ekleyip 2 dakika, rengi pembeleşene kadar kavurunuz Defne yaprağı, tuz ve biberi serpiniz Tencereyi ateşten alıp, yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak sütü ekleyiniz Et suyunu da boşaltıp, tencereyi yeniden ateşe oturttuktan sonra, arasıra karıştırarak kaynatınız Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte 30 dakika, soğanlar iyice yumuşayana kadar kaynatınız Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış bir çorba kasesine aktararak, servis ediniz alıntı |
|