|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kalıpta, kişilik, maydanozlu, tarifi, tavuk, yapilisi |
![]() |
Kalıpta Maydanozlu Tavuk (4 Kişilik) - Yapilisi - Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalıpta Maydanozlu Tavuk (4 Kişilik) - Yapilisi - TarifiMALZEMELER 2 Tavuk Budu, Herbiri 275 gr ![]() 1 Küçük Soğan, Dörde Bölünmüş, 1 Defne Yaprağı Tuz ve Karabiber 1 Yemek Kaşığı Toz Jelatin 3 Yemek Kaşığı Soğuk Su 2 Katı Yumurta, Doğranmış 40 gr İyice Doğranmış Maydanoz HAZIRLANIŞI 850 ml ![]() ![]() Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk suyu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişme suyunun 600 ml?sini ayırın Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parçalar halinde kesin ![]() Jelatini suya döküp 5 dak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın ![]() ![]() Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin ![]() ![]() ![]() Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun ![]() Servis için: Kalıbın kenarlarından çıkmış parçala parmağınızla düzeltin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|