Fırında Hindi Tarifi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Hindi Tarifi10 kişilik 1 adet hindi 3 su bardağı pirinç 200 gr fıstsk içi 100 gr kuşüzümü 120 gr dolmabaharı 3 çorba kaşığı kekik 3 çorba kaşığı nane 4 çorba kaşığı tuz 5 adet soğan 1 su bardağı sıvıyağ Dört buçuk su bardağı su Üzerine sürmek için: Sıvıyağ ve pulbiber Sosu için: 5 kg kemik 5'er kg kereviz, pırasa ve soğan 1 demet maydanoz Yarım kg salça 100 gram sarımsak ve biberiye 200 gr tavuk kıyması Sotelemekiçin: Çok az tereyağı Dekor için: Oval doğranmış, haşlanıp sotelenmiş kabak 30 adet oval doğranmış, haşlanıp yağda sotelemniş küçük patates 1 kg haşlanıp, yağda sotelenmiş kestane Öncelikle sosu hazırlayabilirsiniz Bunun için kemikleri fırında kızartın Fırında pişirilip biraz yakılmış kereviz, pırasa, soğan ve maydanozu kemiklerle birlikte kaynatın Salçayı ekleyin İçine sarımsak ve biberiyeyi katıp, minumum 12 saat kaynatın Bu arada üzerinde oluşan köpükleri alın Piştikten sonra içine yağda sote edilmiş tavuk kıymasını ekleyin Diğer yandan iç pilavı hazırlayın İnce doğranmış soğan, fıstık içi ve kuş üzümünü sıvıyağda soteleyin Daha sonra, ayıklanıp yıkanmış pirinci ekleyin Baharatları ilave edin Suyunu ekleyerek pilavı pişirin Bu iç pilavı, temizlenmiş hindinin içine doldurun Hindinin üzerine sıvıyağ ve ve pulbiber sürün 150 derece fırında 2 saat pişirdikten sonra bir tepsiye koyup, dekor malzemeleri ile süsleyin Hindiyi, ayrı bir kaba aldığınız sos ile birlikte servis yapın |
|