![]() |
Fajitas Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fajitas Tarifi![]() ![]() Fajitas Malzemeler 250 gram yağsız dana eti 1 adet orta boy soğan 2 adet çarliston biber 1 adet tatlı kırmızı biber 1 kâse süzme yoğurt 1 adet avokado 2 yemek kaşığı zeytin yağ 1 bardak süt 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Lavaş ekmeği Hazırlanışı Kâsede süt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın ![]() Dana etini şerit halinde doğrayıp sütlü karışıma ekleyin ![]() Etin yumuşaması ve terbiyelenmesi için 30 dakika bekletin ![]() Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın ![]() Tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağ ekleyip kızdırın ![]() Doğranmış soğanları ekleyip soteleyin ![]() Eti sütlü karışımdan çıkarıp süzün ![]() Soğanlar diriliğini kaybetmeden eti tavaya ekleyin ![]() İki dakika karıştırarak kavurun ![]() Biberleri halka halka doğrayıp tavaya ilava edin ![]() Yüksek ateşte etin biraz suyu kalana kadar pişirin ![]() Et pişerken avokado sosunu hazırlamak için kâseye süzme yoğurdu alın ![]() Avokadonun içini kaşıkla oyup ezin ve yoğurda ekleyin ![]() Et pişmek üzereyken baharatlarını ekleyin ![]() Fajitası servis tabağına alıp yanında avokado sos ve yeşillik ekleyin ![]() Lavaş ekmeğinin arasına sararak servis yapın ![]() Afiyet olsun Not, Etin suyu azalırsa 1 çay bardağı ılık su ekleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|