Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz Resimli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz Resimli TarifiTiritli Bulgur Pilavlı Kaz - Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz Tarifi Bulgur1 Soğan 1 Çorba K TereyağıSu Tiridi İçin 3 Su B Söke Un1 Tatlı K TuzSu Kaz eti suyu ve yağı Hazırlanışı 1 adet bütün kazı tencereye alın Üzerine sıcak su ilave edin ve kazı pişirin Kazın pişmesine yalın tuz ilave edin Kazı daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kazı kızartın![]() Pilavı için 1 soğanı yemeklik kesin Tencereye sıvıyağı alın ve tereyağını alın ve soğanı kavurun Soğan kavrulduktan sonra 2 su bardağı bulguru alın ve kavurun Üzerine sıcak su ilave edin ve bulgur pilavını pişirin![]() Tiriti için bir karıştırma kabına 3 su bardağı unu alun Unun üzerine tuz ve su ilave edin ve tirit hamurunu yoğurun Hamuru bezelere bölün ve her bezeyi merdane ile açın Açtığınız hamurları tavada pişirin![]() Servis tabağına bulgur pilavını alın Üzerine bütün kaze alın Tiridi kaz etini pişirdğiniz haşlama suyuna batırın çıkartın ve servis tabağındaki bulgur bütün kazın yanına ilave edip servis edin |
|
|
|