![]() |
Tavuklu Risotto Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Risotto TarifiTavuklu Risotto Tarifi Malzemeler, 2 bardak Risotto pirinci 2 yemek kaşığı tereyağı 300 gram tavuk göğüs fileto 150 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 5 bardak tavuk suyu Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı krema Damak tadınıza göre tuz ve karabiber Hazırlanışı, Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin ![]() Mantar, tavuk eti ve maydanozu doğrayın ![]() Tavaya tereyağını alıp kızdırın ![]() Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip hafif kavurun ![]() Mantar, tavuk, karabiber ve tuzu tavaya ilave edip yaklaşık 8 dakika kavurun ![]() Pirinci tavaya ekleyip bir dakika kavurun ![]() Tavuk suyundan bir bardak alıp tavaya ilave edin ![]() Orta dereceli ateşte pirinç suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin ![]() Aynı miktarda tavuk suyunu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin ![]() Tüm tavuk suyu bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() Krema, parmesan peyniri ve maydanozu tavaya ilave edin ![]() Risotto suyunu tamamen çekmeden bir kez karıştırıp ocaktan indirin ![]() 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|