Rummane Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Rummane Tarifi, Yapılışı, Tarifi NedirRummane Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir malzemeler 1 kg parça et 1kg patates 2 yemek kaşığı tereyağı 250 gr kaşar peyniri 1 kahve fincanı ketçap tuz,karabiber,kimyon yapılışı Parça etimizi düdüklüde 15 dk pişirdikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağımızla ( tuz ve karabiberimizide ilave edelim) kavuruyoruz Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz,rendelenmiş patateslerimizi, tuz ,kimyon, tereyağı ve rendelenmiş 125 gr kaşar peynirimizle harmanlıyoruz ve tepsimize elimizle bastırarak yerleştiriyoruz Üzerine kavurmamızı yayıyoruz ve sulandırdığımız ketçabımızı döküyoruz Rendelenmiş kaşar peynirimizin kalan yarısını üzerine serpiştirip önceden ısıtılmış fırınımızda kaşar peynirlerimiz eriyene kadar pişiriyoruz… alıntıdır |
|