Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, salçalı, tarifi, yapılır

Salçalı Biftek Tarifi - Salçalı Biftek Nasıl Yapılır - Salçalı Biftek

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Biftek Tarifi - Salçalı Biftek Nasıl Yapılır - Salçalı Biftek



tereyağlı biftek - salçalı biftek nasıl pişirilir - biftek nasıl pişirilir


Biftek Tarifi:



Dibi kalın yayvan bir tencerede tereyağını eritin Biftekleri koyup arkalı önlü rengi dönüp kabuk bağlayıncaya kadar kızartın Yağını süzerek bir tabağa çıkartın Kalan yağa incecik doğranmış soğan ve sarımsağı koyun Rengi dönene kadar karıştırarak kısık ateşte kavurun Etleri tekrar tencereye alın Üzerine 1 su bardağı suda erittiğiniz salçayı ilave edin Tuz ve karabiberini ayarlayın Tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte yemek suyunu çekip yağına kalıncaya kadar kısık ateşte pişirin Sıcak servis yapın Diğer Biftek Tariflerimiz


NOT: Etinizin lokum gibi olmasını istiyorsanız, sabahtan rendelediğiniz 2 soğanın suyuna biftekleri yatırıp üzerini kapatarak buzdolabında bekletin Bifteğinizin sertleşmesini istemiyorsanız çok ince dövdürmeden almaya dikkat edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Salçalı Biftek Tarifi - Salçalı Biftek Nasıl Yapılır - Salçalı Biftek

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Biftek Tarifi - Salçalı Biftek Nasıl Yapılır - Salçalı Biftek



Salçalı Biftek Tarifi - Salçalı Biftek Yapılışı -Salçalı Biftek Malzemeleri






Malzemeler:

1 kg biftek

kızartmak için sıvıyağ

1 yemek kaşığı salça

bir avuç kadar temizlenmiş arpacık soğan

1 su bardağı kaynar su

tuz, karabiber


Hazırlanışı:

Bir tavaya sıvı yağımızı koyalım ve etlerimizin her iki yüzünü çevirerek hafifçe kızartalım Kızaran etleri tavanın bir kenarında bekletelim ( Tabi yakmamaya dikkat edelim, zaten çok kızarmaması gerekiyor) Tüm etleri kızartınca temizlediğimiz soğanları bütün olarak ilave edelim Etler bıraktığı suyu çekene kadar soğanlarla birlikte pişirmeye devam edelim Ardından kaynar suyu ilave edip etler yumuşayana dek pişirelim Diğer taraftan bir kase içinde salça, tuz ve karabiberi sıcak suyla ezelim Tenceredeki etleri fırın kabına alıp üzerine salçalı suyu ilave edelim Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile güzelce kapatıp 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim Pilav veya patates püresi ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.