Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
soslu, tarifi, tavuk, yapılışı

Soslu Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı



bütün tavuk nasıl pişirilir - soslu tavuk tarifi - fırında bütün tavuk - fırında garnitürlü tavuk


Malzemeler:

orta boy bir tavuk
bir çay bardağı yoğurt
bir çay bardağı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
biraz tuz karabiber

Yapılışı:

Tüm malzemeler karıştırılır tavuğun üzerine sürülür çelik tencerede 1,5-2 saat çok kısık ateşte susuz olarak pişirilir kızartılmış görünüme gelince servis yapılır



Fırında Bütün Tavuk


Tavuğu iyice temizleyip, yıkadıktan sonra bol suda haşlayın İyice pişen tavuğu ayıklayın ve ufak parçalara ayırın

Öte yandan ufak bir tencereye 1 kaşık yağ, 1 çorba kaşığı un koyup bir müddet kavurun Üstüne 1 bardak su ilâve edin Karışım boza kıvamına gelince ateşten indirin Üzerine daha önceden haşlayıp küçük küçük doğradığınız havuç ve bezelyeyi ilâve edin

Bunların hepsini firma dayanıklı bir kaba koyduğunuz tavuğun üzerine döküp fırına sürün Üstü pişince çıkarıp sıcak sıcak servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.