Soslu Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Bütün Tavuk Tarifi Yapılışıbütün tavuk nasıl pişirilir - soslu tavuk tarifi - fırında bütün tavuk - fırında garnitürlü tavuk Malzemeler: orta boy bir tavuk bir çay bardağı yoğurt bir çay bardağı salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ biraz tuz karabiber Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılır tavuğun üzerine sürülür çelik tencerede 1,5-2 saat çok kısık ateşte susuz olarak pişirilir kızartılmış görünüme gelince servis yapılır ![]() Fırında Bütün Tavuk Tavuğu iyice temizleyip, yıkadıktan sonra bol suda haşlayın İyice pişen tavuğu ayıklayın ve ufak parçalara ayırın Öte yandan ufak bir tencereye 1 kaşık yağ, 1 çorba kaşığı un koyup bir müddet kavurun Üstüne 1 bardak su ilâve edin Karışım boza kıvamına gelince ateşten indirin Üzerine daha önceden haşlayıp küçük küçük doğradığınız havuç ve bezelyeyi ilâve edin![]() Bunların hepsini firma dayanıklı bir kaba koyduğunuz tavuğun üzerine döküp fırına sürün Üstü pişince çıkarıp sıcak sıcak servis yapın![]() alıntı |
|
|
|