Sebzeli Piliç Güveci Tarifi -Sebzeli Piliç Güveci Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Piliç Güveci Tarifi -Sebzeli Piliç Güveci YapılışıSebzeli Piliç Güveci Tarifi Malzemeler 600 GrKuşbaşı Piliç 2 Adet Patates 2 Adet Havuç 2 Adet Domates 3 Adet Sivri Biber 20 Adet Arpacık Soğanı 1 Su Bardağı Bezelye 2 Yemek Kaşığı Margarin Tuz Karabiber Üzeri İçin Beşamel Sos 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Un 2 Su Bardağı Süt Yemeğin Tarifi Margarini eritip önce arpacık soğanlarını sonrada kuşbaşı doğranmış piliç etini ekleyerek kavurunKüçük doğranmış havucu ve sivri biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş ve ufak ufak doğranmış domatesi de koyunSıcak su ekleyip ağzı kapalı olarak pişirinKüçük küçük kesip tavada kızarttığınız patatesleri ve bezelyeyi de ekleyip biraz daha kaynatarak ocaktan tencereyi indirinPorsiyonluk güveçlere koyunBaşka bir tencerede margarini eritin Unu ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurunSütü ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar pişirinSosun içine karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alıp güveçlerin üzerine yayınÖnceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet Olsun |
|