Kuzu Fırın Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Fırın Tarifi Yapılışıkuzu nasıl pişirilir - fırında kuzu nasıl yapılır - Ümit usta kuzu pişirme tarifi Malzemeler: 1 adet kuzu kolu 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1/4 paket margarin Yeterince tuz, karabiber ve kekik Yapılışı: Kuzu etini, dörde böldüğümüz kuru soğan ile haşlayalım Et haşlanınca, kenarlı bir tepsiye çıkartalım Salçayı, erittiğimiz margarin yağında birazcık kavurup yeterince tuz, karabiber, kekik ve eti haşladığımız sudan ilave edip kaynatalım Biraz kaynattıktan sonra hazırladığımız bu karışımı tepsiye koyduğumuz etin yarı hizasına kadar dökelim Önceden ısıttığımız fırında etin kızarmasını bekleyelim Eti ters yüz edip sosun içinde kalan kısmının da kızarmasını sağlayalım Eti fırından çıkartıp parçalara ayırdıktan sonra kendi sosuyla servis yapalım alıntı |
|