Tuzda Kestaneli Tavuk - Tuzda Kestaneli Tavuk Yapilisi - Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzda Kestaneli Tavuk - Tuzda Kestaneli Tavuk Yapilisi - TarifiMalzemeler :
Ardından pirinçleri de üzerine ekleyerek tekrar kavurun Tuzunu ayarkladıktan sona pilavı yarı kıvamda pişirecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın Suyunu çeken pilava haşlanmış, doğranmış kestaneyi, dereotunu, tarçını, karabiberi ,yeninbaharı ve tuzunu ayaralayarak harmanlayın![]() Tavuğu sırt kısmından itibaren keserek sırt kemiğinden ayırın Pilavı iç kısmına yayıp tavuğu dikin![]() Mantolamak için ise, 1,5 kg sofralık iri tuzu karıştırma kabına alın Üzerine 1 çorba k söke unu ve bir yumurta akını ekleyerek iyice karıştırın Diktiğiniz tavuğu fırın tepsisine alarak üzerini tuz ile kaplayın 200 derecede ortalama 1 saat 45 dk pişirin
|
|
|
|