Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi YapılışıFırında Mantarlı Tavuk Tarifi - Fırında Mantarlı Tavuk Yapılışı - Fırında Mantarlı Tavuk Malzemeleri Malzemeler: - 2 soğan - 4 sivri biber - 1 kg mantar - 1 kg kuşbaşı tavuk - 3 domates - 4 yemek kaşığı sıvıyağ - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri - pul biber - karabiber - köri - tuz Hazırlanışı: Soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun Tavuğu ekleyip, 5 dakika kadar tavukları da soteleyip, doğranmış domatesi ve doğranmış mantarları ekleyerek harlı ateşte kavurmaya devam edin Daha sonra baharatları ekleyerek ısıya dayanıklı kaba alın Üzerine kaşar peynirini dökerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede peynir eriyinceye kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın |
|