|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| barbunya, pilaki, tarifi, yapılışı, zeytinyağlı |
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi YapılışıZeytinyağlı yemekler - Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi - barbunya pilaki tarifi Malzemeler (4 Kişilik) 1 kg taze barbunya 2 orta boy soğan 2-3 diş sarımsak 2 orta boy havuç 1 orta boy patates 3-4 tane sivribiber 6 tane orta boy domates ½ demet maydanoz 1 limon 1 su bardağı zeytinyağı 4 su bardağı su Tuz,Şeker Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, süzün Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın Limonu sıkıp bir kenara koyun![]() Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin Sebzeleri hafif kavurun![]() Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin Yirmi dakika pişirin Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin![]() alıntı |
|
|
|