Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunya, pilaki, tarifi, yapılışı, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı



Zeytinyağlı yemekler - Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi - barbunya pilaki tarifi


Malzemeler (4 Kişilik)

1 kg taze barbunya
2 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 orta boy havuç
1 orta boy patates
3-4 tane sivribiber
6 tane orta boy domates
½ demet maydanoz
1 limon
1 su bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su
Tuz,Şeker


Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, süzün Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın Limonu sıkıp bir kenara koyun

Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin Sebzeleri hafif kavurun

Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin Yirmi dakika pişirin Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.