Acılı Bahar Aşı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Bahar Aşı Tarifi YapılışıAcılı Bahar Aşı Tarifi - Acılı Bahar Aşı Nasıl Yapılır - Acılı Bahar Aşı Malzemeleri Acılı Bahar Aşı Malzemeler * 1 çay bardağı Mısır Yağı * 2 adet Soğan * 2 diş Sarımsak * 250 gr dövülmüş Dana Eti bifteği * 1 çorba kaşığı Salça * Su * 1 çay kaşığı Hardal * 1 çay kaşığı Pul Biber * 1 çay kaşığı Kimyon * Nane * 2 adet Havuç * 2 adet Patates * 500 gr haşlanmış Bezelye * 2 su bardağı haşlanmış Nohut * Tuz * Karabiber * Üzerine : * Süzme Yoğurt * * 6 Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı 1 Çay bardağı mısırözü yağı kızdırın Piyazlık doğranmış soğanları yağda 1-2 dakika soteleyin İnce kıyılmış sarmısakları ve ince şeritler biçiminde doğranmış bifteği ilave edin Etlerin pişmesine yakın 1 çorba kaşığı salçayı koyun Gerekirse su ilave edin Etler iyice pişince 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı bardal, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı pulbiberi ekleyin Uzun ve ince doğranmış havuç, patates ile bezelye ve 2 su bardağı nohutu ilave edin Sebzeler suyunu çekene kadar pişirin Yemeği servis tabağına alın Üzerine süzme yoğurt koyup, servis yapın Afiyet Olsun |
|