Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi YapılışıFırında Sebzeli Tavuk Tarifi - Fırında Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır -Fırında Sebzeli Tavuk Malzemeleri Malzemeler: * 1 bütün piliç * 1 limon * 2 havuç * 4 diş sarımsak * 4-5 kuru soğan* * 5-6 cherry domates* * yarım kg konserve bezelye * 2 iri patates * kekik * karabiber * köri * pulbiber * tuz * zeytinyağı Hazırlanması: 1 Tavuğu iyice yıkayıp limon suyuyla ovun Havuçları soyup büyük parçalara dilimleyin Patatesleri iri küpler halinde doğrayın Sarımsakları ve soğanları soyup ikiye bölün Bezeleyeleri ve domatesleri de ekelyerek tüm sebzeleri karıştırın![]() 2 Baharatları, tuzu, zeytinyağını ve birkaç damla limon suyunu harmanlayarak tavuğun her tarafına bu karışımı sürün![]() 3 Fırın poşetinin içini unlayın, tavuğu ve sebzeleri poşete yerleştirin Poşeti birkaç yerinden delip ağzını sıkıca kapatın Önceden ısınmış 210C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin Pişince poşetten çıkarıp birkaç dakika daha fırında tutun (böylece tavuğun üzeri de kızarmış olacaktır )
|
|
|
|