Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
halayık, kıstırması, tarifi, yapılışı

Halayık Kıstırması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Halayık Kıstırması Tarifi Yapılışı



Halayık Kıstırması Tarifi - Halayık Kıstırması Nasıl Yapılır - Halayık Kıstırması Malzemeleri





Halayık Kıstırması Tarifi

Malzemeler

* 1 kilogram patlıcan
* 250 gram kıymadan yapılmış köfte harcı
* 5 adet domates
* 3 adet sivri biber
* 3 diş sarımsak
* Yarım su bardağı tahin
* 1 adet soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Yarım demet maydanoz

Halayık kıstırması tarifi

Patlıcanlar alacalı soyulur Tuzlu suda 15 dakika bekletilip yıkanır Sıkılır Yayvan bir tencereye dizilir Diğer bir tencerede doğranmış soğan, domates, sivri biber ve sarımsak sotelenir Patlıcanlar karnıyarık gibi ortası kesilip hazırlanan köfte harcıyla doldurulur Üzerine domatesli harç dökülüp üzeri kağıtla kapatılır 180 derecedeki fırında yarım saat pişirilir Üzerine yarım su bardağı tahin ve maydanoz gezdirilip servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.