Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapari Soslu Soğuk Et Tarifi YapılışıKapari Soslu Soğuk Et Tarifi 750 gr pişmiş sığır rostosu ya da haşlanmış sığır eti (oda sıcaklığında) 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 6 çorba kaşığı un 2+1/2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı kapari (süzülmüş) 1 soğan (ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Sığır etini ince ince dilimleyip, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz Orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz Unu ekleyip, tahta kaşıkla yedirerek 1 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, sütü ağır ağır ve sürekli karıştırarak ekleyiniz Tencereyi yeniden ateşe oturtarak karıştırmaya devam ederek kaynatıp, 1 dakika pişiriniz Sirke, kapari, soğan, şeker, tuz ve biberi ekleyip, karıştırınız Sosu bir taşım kaynatıp, servis tabağındaki etlerin üstüne dökerek servis ediniz alıntı |
|