Genç Dana Bonfilesi Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genç Dana Bonfilesi Tarifi YapılışıGenç Dana Bonfilesi Tarifi Genç Dana Bonfilesi Yapılışı Genç Dana Bonfilesi Malzemeler: 180 gr dana bonfilesi 1 adet közlenmiş patlıcan 5 adet taş mantarı yarım adet kabak yarım adet havuç 1 fincan rizotto (önceden pişirilmiş) 5 adet ceviz yarım kuru soğan 2 çay kaşığı Madagaskar biber 1 çay bardağı demiglas sos 2 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı permesan peyniri Hazırlanışı: Sebzeleri bir forma yardımıyla kalp şeklinde çıkarıp hafif tuzlu suda haşlayın Soğanları minik minik doğrayıp tavada soteleyin Mantarları da içine ilave edip bir miktar daha soteleyin İçerisine krema ve rizottoyu ekleyip permesan peynirini de katın ve baharatlarla tatlandırın Başka bir teflon tavada bir miktar yağla birlikte bonfileyi kısık ateşte pişirin 180 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika pişirdikten sonra hazır demiglas sosun içine Madagaskar biberlerini ekleyip üzerine koyun Diğer garnitürlerle birlikte dekore edip servis edebilirsiniz alıntı |
|