![]() |
Arpa Şehriyeli Hindi Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpa Şehriyeli Hindi Tarifi YapılışıArpa Şehriyeli Hindi Tarifi - Arpa Şehriyeli Hindi Yapılışı - Arpa Şehriyeli Hindi Nasıl Yapılır - Arpa Şehriyeli Hindi Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 kg Hindi Biftek (iri doğranmış) 60 ml zeytinyağı 2 adet küçük boy kabak (halka kesilmiş) 2 adet küçük boy pırasa (ince kıyılmış) 3 adet orta boy domates (iri doğranmış) 300 gr arpa şehriye 160 gr yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılmış) 500 ml piliç suyu (kaynar) 1/2 demet taze nane (ince kıyılmış) Yağsız tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın ![]() ![]() ![]() Aynı tavaya kalan yağı koyup, ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arpa şehriye, zeytin ve piliç suyunu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ![]() Etleri katıp, iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Nane serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|