Fransız Usulü Bittek Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Usulü Bittek Tarifi Yapılışıbiftek nasıl pişirilir - fransız mutfağından biftek tarifi Malzemeler: 1-1,5 kg sığır filetosu 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı rafine yağ Sosu: 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı rafine yağ 2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış) 2 su bardağı et suyu 1 defne yaprağı 1 kahve kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Yapılışı: Etin fazla yağlarını alıp, 5 cm'lik kareler halinde 1,5 cm kalınlığında kesiniz (ya da kestiriniz) ve peçete ile iyice kurulayınız 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağı büyük bir tavada orta ateşte eritip, etleri 2-3 dakika pişiriniz (Etlerin böylece yalnızca dışı kahverengileşecek, içleri pembe kalacaktır )Etleri bir maşa ile tavadan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, sos hazırlanana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız ![]() Küçük bir kapta unu ve 1 çorba kaşığı tereyağı tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız Daha sonra kullanmak için bir kenara bırakınız![]() Büyük bir tavada, kalan 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağı ısıtıp, köpükleri kaybolunca, kıyılmış arpacık soğanları ve sarımsağı ekleyip karıştırarak, 5 dakika kavurunuz et suyu, defne yaprağı, kekik, tuz ve biberi de tavaya koyup, sos yarıya inene kadar kaynatınız![]() Tavayı ateşten alıp, sosu bir telle çırparak un-tereyağ karışımını, her defasında 1 tatlı kaşığı koymak üzere, sosa yediriniz ![]() Unlu tereyağı sosa tamamen karışınca, tavayı tekrar ateşe koyup, sosu 1 dakika hafifçe kaynatarak defne yaprağını içinden alınız Sosu etlerin üstüne boşaltarak hemen servis ediniz![]() Not: Fransa'nın her bölgesinde değişik biçimlerde yapılan geleneksel bir yemektir Dilerseniz sosuna mantar, domates (yada her ikisini) ekleyebilirsiniz Bifteği, karışık salata, yeşil sebze ve kızarmış patatesle servis edilebilir![]() alıntı |
|
|
|