Floransa Usulü Tavuk Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Floransa Usulü Tavuk Tarifi YapılışıFloransa Usulü Tavuk Tarifi - Floransa Usulü Tavuk Yapılışı - Floransa Usulü Tavuk Nasıl Yapılır - Floransa Usulü Tavuk Malzemeleri MALZEMELER 6 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemigi çikarilmis) 5 yemek kasigi un 1/ 2 bardak parmesan peyniri veya rendelenmis kasarpeyniri 1/ 2 bardak beyaz galeta unu 2 çay kasigi tuz- biraz karabiber 2 yumurta ( 1 yemek kasigi suyla çirpilmis) 1/ 2 bardak sivi yag 1 kg ispanak 1,5 yemek kasigi limon suyu-süslemek için limon dilimleri 250 gr dilimlenmis mantar YAPILIŞ TARİFİ Rendelenmis peynirle galeta ununu karistirin Tavuklari tuzlayipbiberleyin Tavuk gögüslerini önce una ve yumurtaya, sonra peynirli galetaununa bulayin Buzdolabinda 1 saat bekletin![]() Bir tavanin içinde yagi kizdirin ve tavuk gögüslerini açik pembe renkte kizartin Kisik ateste, üstü kapali olarak 25-30 dk yumusayana dekbekletin ![]() Ispanaklari ayiklayip yikayin biraz tuz serperek kapali bir tencerede hafifçe haslayin Suyunu süzüp ince ince kiyin Ispanak püresini bir servistabagina alin ve üzerine de limon suyu gezdirin ![]() Kizaran tavuklari ispanagin üzerine yerlestirin Dilimlenmis mantarlarieritilmis 1 kasik yagin içinde 4-5dakika sote yapin Tuz ve karabiberserpin Mantarlari ispanagin üzerine serpistirin Tavuklarin arasina limondilimleri yerlestirip servis yapin |
|
|
|