Soslu Keklik Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Keklik Tarifi YapılışıSoslu Keklik Tarifi - Soslu Keklik Yapılışı - Soslu Keklik Nasıl Yapılır - Soslu Keklik Malzemeleri 4 küçük keklik (ortalarından ikiye bölünmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 küçük soğan (doğranmış) 1+1/4 su bardağı tavuk suyu 1/2 su bardağı portakal suyu 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı unlu tereyağı 2 portakal (kabukları soyulup ince dilimlenmiş) Kekliklerin içine ve dışına tuz ve biberin yarısını serpiniz Büyük bir tencerede yağı kızdırıp, yarım keklikleri 6-7 dakika, her yanlan hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz Tencerenin kapağını kapatıp keklikleri arasıra döndürerek 12-15 dakika, bıçağın ucu kolayca batana kadar pişiriniz Maşa yada iki büyük kaşıkla keklikleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkanp, sosu hazırlarken sıcak kalmalarını sağlayınız Tenceredeki yağın dörtte üçünü döküp soğanı katarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz Tavuk suyunu katıp, kalan tuz ve biberi ekleyiniz Ateşi açıp sosu 6-7 dakika, üçte birini çekene kadar pişiriniz Ateşi biraz kısıp, önce portakal suyu, krema ve taze soğanları sonra da küçük parçalar halinde unlu yağı katınız Arasıra karıştırarak 2-3 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar kaynatmadan pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, sosu servis tabağındaki kekliklerin üstüne dökünüz Keklikleri portakal dilimleriyle süsleyip servis ediniz Not: Soslu kekliği, sote patates, haşlanmış yeşil sebze ile servis edebilirsiniz alıntı |
|