|
|
Konu Araçları |
karnıyarık, kuşbaşı, piliçli, tarifi, yapılışı |
Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Tarifi YapılışıKuşbaşı Piliçli Karnıyarık Tarifi - Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Yapılışı - Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Malzemeleri Hazırlama süresi: 90 dakika Miktar: 6 kişilik İçindekiler: 200 gr Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı 1 kg orta boy patlıcan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet küçük boy havuç (küçük küp doğranmış) 1 adet küçük boy kabak (küçük küp doğranmış) 2 adet yeşil biber (iri doğranmış) 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) 5 sap maydanoz (ince kıyılmış) Sıvıyağ (kızartmak için) Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Patlıcanları sapları 1,5 cm kalacak şekilde alacalı olarak soyun Üzerlerine tuz serpip, 15-20 dak dinlendirin Akan bol suyla yıkayın Hafifçe sıkıp, kağıt havlu ile kurulayın Sıvıyağı iyice kızdırıp, patlıcanlar altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak 5 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek, havuç, kabak ve yeşil biberi sırasıyla ve 2`şer dak arayla ilave edip, toplam 6 dak soteleyin Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 5 dak pişirin ve ateşten alın Dereotu, maydanoz, tuz, karabiber ve pul karabiberi katıp, harmanlayın Patlıcanları aralıklı olarak bir fırın tepsisine dizin Keskin bir bıçakla karnıyarık şeklinde kesip, ortalarına etli harcı paylaştırın Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp, önceden ısıtılmış 200°C fırında 20 dak pişirin Sıcak servis yapın |
|