Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, kuzu, tarifi, yapılışı

Bezelyeli Kuzu Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Kuzu Tarifi Yapılışı



Bezelyeli Kuzu Tarifi - Bezelyeli Kuzu Yapılışı - Bezelyeli Kuzu Nasıl Yapılır - Bezelyeli Kuzu Malzemeleri



1 kg but tarafından kuzu eti
5 çorba kaşığı (silme) sadeyağ ya da margarin
1 kg taze iç bezelye
2 orta domates ya da 1 kahve fincanından 3/4 eksik domates salçası
2 demet dereotu
2 soğan
3/4 bardak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
biraz tuz

Düdüklü tencerey but koyulurBuna yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar, ayıklanıp içleri çıkmış bezelyeler, yağı, kabuğu soyulup minicik doğranmış domates ya da salça, su , şeker, incecik doğranmış tere ve tuz ilâve edilir Kapağı kapatılır Sonra ilk beş dakikası harlı ,sonra da ortadan az ateşte olmak üzere 45 - 48 dakika pişirilip indirilir Sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.