Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi YapılışıLavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi - Lavaşta Fesleğenli Piliç Yapılışı - Lavaşta Fesleğenli Piliç Nasıl Yapılır - Lavaşta Fesleğenli Piliç Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 30 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 1 tabak Banvit Piliç Şerit Göğüs 2 adet küçük boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, iri doğranmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 4-5 sap taze fesleğen (iri doğranmış) 4-5 sap maydanoz (iri doğranmış) 1 adet limon (kabuğu, rendelenmiş) 1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış) 1 çorba kaşığı dijon hardalı 1 çorba kaşığı elma sirkesi 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) 8 adet orta boy lavaş Domates, sarmısak, fesleğen, maydanoz, limon kabuğu ve etli kırmızı biberi harmanlayın ![]() Hardal ve elma sirkesini karıştırın ![]() Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dak pişirin![]() Karıştırmaya devam ederek domatesli karışımı ekleyip, 3 dak daha pişirin![]() Üzerine hardallı sirkeli karışımı gezdirin Tuz ve karabiber serpip, karıştırın![]() Lavaşlara paylaştırarak servis yapın
|
|
|
|