![]() |
Çin Usulü Ballı Tavuk - Çin Usulü Ballı Tavuk Yapilisi - Çin Usulü Ballı Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Usulü Ballı Tavuk - Çin Usulü Ballı Tavuk Yapilisi - Çin Usulü Ballı Tavuk TarifiMALZEMELER 600 g tavuk göğsü 1 çorba kaşığı mısır nişastası yarım portakalın suyu 1 ![]() 100 gr kavrulmuş yer fıstığı 3 çorba kaşığı bal 3 çorba kaşığı soya sosu 1 demet taze soğan 20 g taze zencefil, kıyılımış 1 tane kırmızı dolmalık biber 4 çorba kaşığı mısıryağı 3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü tuz karabiber 4 kişilik HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğrayıp, soya sosu, portakal suyu, şeri, karabiber, zencefil, köri, bal, ve iri doğranmış taze soğan ile karıştırarak 20 dakika beklemeye bırakın ![]() ![]() ![]() Biberleri çubuk çubuk doğrayın, kalan soğanı da dilimleyip ekleyerek, yağda 3-4 dakika kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|