![]() |
Hamburg Tavuğu (Alman Mutfagi) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamburg Tavuğu (Alman Mutfagi)Malzemeler: 1 çay kaşığı karabiber 8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür) 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 200 gr ![]() 3 yemek kaşığı margarin 2 diş sarmısak (dövülmüş) 10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye 1 su bardağı beyaz şarap Başlangıçta 2 yemek kaşığı yağ derin bir tavada eritilir ![]() 2’ye bölünen mantarlar tavaya aktarılır ve 3-4 dakika kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öbür yandan bir tavaya kalan 1 yemek kaşığı yağ konup, eriyince 2 diş sarmısak atılır ve 1 dakika kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|