İtalyan Yemekleri - İtalyan Usulü Rulo Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Yemekleri - İtalyan Usulü Rulo Tarifiİtalyan Yemekleri - İtalyan Usulü Rulo Tarifi Bu arada mısır ekmeği de bu rulo tarifinin yanında sunabileceğiniz bir alternatif![]() İçindekiler * Zeytinyağı 3-4 dilim bayat ekmek * 75 gr çekirdeksiz yeşil zeytin 1 soğan * 1 çorba kaşığı tereyağı 50 gr doğranmış taze baharat * 750 gr kıyma * 2 yumurta 1 çorba kaşığı salça * Tuz Karabiber * Pul biber 500 gr haşlanmış patates 150 ml süt 2 çorba kaşığı margarin * 3 domates * 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı * Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Geniş bir tepsiyi yağlayın![]() * Ekmeği ufalayıp ıslatın Zeytinleri ikiye bölün Soğanı soyduktan sonra doğrayıp yağda hafifçe kızartın İçine baharatları ilave edip karışımı soğuması için bekletin![]() * Ekmeğin suyunu süzdükten sonra et yumurta salça zeytin ve soğanlı baharat karışımıyla birlikte iyice karıştırın ![]() * Tuz karabiber ve pul biberle tatlandırın Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve tepsiye yerleştirin![]() * Ruloyu fırının orta bölmesinde 200 derecede 60 dakika kadar pişirin ![]() * Haşlanmış patatesi ezip ılık süt ve margarinle karıştırın Domateslerin kabuklarını soyun İkiye bölüp içini çıkarın ve kalan kısmı doğrayın![]() * Bir tavada yağı kızdırın ve domatesleri kızartın Tuz ve karabiberle tatlandırın İtalyan usulü ruloyu patates püresi ile birlikte servis yapın
|
|
|
|