![]() |
Güveçte Etli Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Etli Brüksel Lahanası Tarifi YapılışıEt Yemeği - Et Yemekleri - Etli Tarifler - Güveçli Tarifler -Kuşbaşı Et - Lahana Malzemeler: yarım kilogram brüksel lahanası 250 gram kuşbaşı et 1 havuç 1 soğan 4 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı domates salçası 2 adet domates 5 su baradağı su tuz karabiber 1 diş sarmısak Yapılışı: Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyup yıkayın ![]() Soğanı soyup kıyın ![]() Havucu soyup verev dilimler şeklinde doğrayın ![]() Sıvıyağı güveç tenceresine alıp soğanı pembeleştirin ![]() İçerisine 1 diş sarmısağı ve küp küp doğranmış domatesleri atın ![]() Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun ![]() Salçayı 2-3 çorba kaşığı suyla karıştırıp ete ekleyin ![]() Suyu ilave edip 20 dakika pişirin ![]() Etler yumuşayınca havuç,ve lahanayı ekleyin, tuz ve karabiber serpin ![]() 20 dakika daha pişirin ![]() Yemek pişmesine yakın güveç tenceresini kapaksız şekilde 15dakika fırına sürün ![]() Sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun… |
![]() |
![]() |
|