![]() |
Arjantin Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arjantin MutfağıArjantin Mutfağı ete dayalı bir mutfaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Arjantin'de yeme alışkanlığı 4 ana bölgeye göre değişkenlik gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() Kuzey Arjantin'de mutfak tahıl ve ete dayanır ![]() ![]() ![]() ![]() Arjantinliler çok fazla ekmek tüketmezler ![]() ![]() ![]() Arjantinliler tatlıyı çok severler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arjantinliler kendilerine özgü "yeşil çay" içerler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arjantinlilerin dünyaca ünlü kırmızı ve beyaz şarapları vardır ![]() ![]() Arjantinlilerin sabah kahvaltısı çok hafiftir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pastis in panadas "Kordoba Böreği" hazırlama: 40 dakika dinlenme: 30 dakika pişirme: 20 dakika hamur için: 1/2 kg ![]() 1 çorba kaşığı toz şeker 40 gr ![]() 4 çorba kaşığı süt ılık su tuz iç için: 200 gr ![]() 1/2 kg ![]() 1/2 kg ![]() 3 havuç 1 acı yeşil biber 2 domates 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı çekirdeksizkuru üzüm 10 siyah zeytin 2 katı yumurta sıvıyağ karabiber tuz Unu, tereyağı veya eritilmiş ve posası alınmış içyağı, ılık süt, şeker, tuz ve aldığı kadar ılık su ile yoğurarak, yumuşak bir hamur hazırlayın ![]() ![]() Eti önce ince dilimler halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Her börek için hemen hemen bir tatlı kaşığı hesabı ile tencereye tereyağı veya arzuya göre posası alınmış içyağını koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arjantin Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arjantin MutfağıBal Kabağı Dolması hazırlama: 1,5 saat pişirme: 1 saat 1 orta boy bal kabağı 1 kg ![]() 1 büyük baş soğan 2 diş sarımsak 2 büyük domates 1 yeşil biber 2 tatlı kaşığı toz şeker 10 adet kuru kayısı 3 patates 3 tatlı patates 2 su bardağı et suyu (2 etsu tabletle hazırlanmış) 1 kahve fincanı dry cherry veya 1/2 kahve fincanı kayısı likörü 1 su bardağı konserve mısır 100 gr ![]() 4 çorba kaşığı sıvıyağ Karabiber tuz Soğanı ve yeşil biberi ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etin pişmesinin sonuna doğru, hemen hemen 10 dakika önce ete, kayısılan ve patatesleri ilave edin ve hep birlikte yine hafif ateşte pişirin ![]() Etiniz pişerken, bal kabağını üst kısmından kapak şeklinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra etinizi ateşten çekin ![]() ![]() ![]() ![]() Bal Kabağı Dolması'nı pişince fırından çıkarın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arjantin Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arjantin MutfağıChimichuri "Barbekü İçin Safranlı Marinad" hazırlama: 25 dakika marinad: 24 saat 1,5 su bardağı marinad sosu için: 1/2 tatlı kaşığı safra 120 ml ![]() 120 ml ![]() 1 baş soğan 2 iri diş sarmısak 1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı limon suyu 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Limon suyunda safranı erimesi için 20 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arjantin Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arjantin MutfağıChimichuri "Barbekü için Marinad” Hazırlama: 5 dakika marinad: 24 saat 1,5 su bardağı marinad sosu için: 1/2 su bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı sirke 1/4 su bardağı su 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 3 iri diş kıyılmış sarmısak 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 15 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik veya 2 tatlı kaşığı kuru kekik 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Tüm malzemeleri derin bir cam kapta karıştırın Kapağı sıkı kapanan bir kavanoza koyup 24 saat buzdolabında beklettikten sonra marinad için kullanın Bu marinad sosu özellikle sığır, dana ve tavuk etleri içindir |
![]() |
![]() |
|