Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
avusturya, mutfağı, tarifleri, yemek

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri



Ispanakli Snitzel


Malzemeler:

4 adet dövülmüs piliç gögsü
200 gr ispanak
2 adet yumurta
1 fincan un
1 su bardagi sivi yag
1,1/2 çay bardagi mayonez
½ demet maydanoz
tuz,karabiber

Yapilisi:

Yumurtalari derin bir kaba kirdiktan sonra, tuz ve karabiberi ekleyin
Piliç gögsünü önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayin
Kizdirilmis sivi yagda kizartin Ispanaklari ve maydanozu yikayin, ince ince dogradiktan sonra haslayin
Mayonezi ispanaklarla karistirin
Servis tabagina aldiginiz sinitzellerin üzerine ispanakli sosu dökerek servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri



Tavuklu Börek

Malzemeler


5 adet milföy hamuru

500 gr piliç gögsü

200 gr mantar

1 çorba kasigi un

1 çorba kasigi tereyagi

2 su bardagi süt

1 yumurta

1 sogan

1 fincan sivi yag

Tuz, karabiber

Yapılışı

Piliç gögüslerini kusbasi dograyin, mantarlari yikayip süzün ve findik büyüklügünde parçalara kesin Kizgin tavaya sivi yag koyun ve incecik kestiginiz sogani ve piliç parçalarini ekledikten sonra 8-10 dakika karistirarak kavurun Mantari ilave edip 8-10 dakika daha kavurun Tuz ve karabiberi ekleyin Diger yanda ayri bir tencerede unu tereyagiyla pembelesene kadar kavurun Üzerine soguk süt ekleyip karistirin 3-5 dakika kaynatin Pisen tavuklari hazirladiginiz sosa karistirin ve tuzunu, karabiberini kontrol edip sicakta bekletin

Firini 200 derecede isitin ve milföy hamurlarini bir firin tepsisine dizin Yumurtayi iyice çirpip firçayla hamurlarin üzerine sürdükten sonra hamurlari firinda 20-25 dakika kizartin Sicak börekleri yandan ikiye ayirarak kesin Alt kismini servis tabagina yerlestirin ve üzerine bir porsiyonluk sicak soslu tavuk dökün Böregin üst kismini tavuklu için üzerine yerlestirin ve sicak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri



Sosis Dolmasi


Malzemeler:

250 gr ufak ufak dogranmis sosis
1 adet ince kiyilmis sogan
1/4 su bardagi kuru ekmek ufalanmis
8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmis
karabiber
tuz
8 dilim pastirma
2 yemek kasigi tereyagi yada margarin
6 adet ikiye bölünmüs arpacik sogani
1/4 su bardagi un
3 su bardagi bira
çok az et suyu
500 gr mantar
maydanoz dogranmis
pismis makarna


Yapilisi:

Sogan, ekmek ufaklari ve sosisleri iyice karistirin
Et parçalarini iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin
Sosis karisimini et parçalari arasinda esit olarak bölün
Sosisleri et dilimlerinin arasina koyup, rulo yapin
Her rulonun etrafina pastirma sarin Etlerin ayrilmamasi için kürdan sokun Rulolari biraz kizartin Arpacik soganlarini ekleyin, un ve biranin yarisini karistirip bu karisimi etlerin üzerine dökün
Biranin geri kalanini et suyuna ilave ederek çirpin
Diger tarafta etleri üzeri kapali olarak 1,5-2 saat kisik ateste pisirin
Mantarlari maydanozu ekleyin 15 dakika pisirin
Makarnayla beraber servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri



Patates Mücver Malzemeler:


4 orta boy patates (rendelenmis)

2 yumurta

2 kasik un

4-5 dis sarimsak

1 orta boy sogan (dogranmis)

Tuz

Karabiber

Ç

ay kasiginin ucu ile karbonat



Yapilisi:


Bütün malzemeyi iyice karistirip, kizgin yaga kasik yardimi ile yumurta büyüklügünde parçalar halinde atip kizartin Kagit havlunun üzerine çikarip biraz bekleyip servis yapin


*Sosis ve tavuk yaninda da servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri



Ispanakli Garnitür

Malzemeler:

400 gr ispanak
2 adet patates
2 adet havunç
1 yemek kasigi sivi yag
1 tatli kasigi soya sosu
arzuya göre baharat


Yapilisi:

Patatesleri ve havuçlari parmak büyüklügünde uzun uzun kesin
Ispanaklari sadece ortadan ikiye bölün
Tavaya yagi koyun,isindiktan sonra havucu atip bir iki dakika kavurun
Daha sonra patatesleri atip 5 dakika kavurun ve ispanagi, soya sosunu, baharatlari ekleyip kavurmaya devam edin
5 dakika daha kavurup sicak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri



Patates Kavurma

Malzemeler:


4 kisi

1 kg patates

350 gr mantar

4 dis sarimsak

1/2 demet maydanoz

3 sap biberiye

100 gr kurutulmus domates

karabiber

tuz

110 yemek kasigi zeytinyagi



Yapilisi:


Patatesleri tuzlu suda kabuklu olarak sert kalacak sekilde haslayin

Sogumaya birakin ve sonra kabuklarini soyun, ince dilimleyin

Mantarlari ayiklayin ve onlari da ince dilimleyin Biberiye yapraklarini saplarindan ayirin Maydanoz yapraklarini iri kiyin Sarmisagi soyun, ufak parçalara kesin Kurutulmus domatesleri 1 cm büyüklügünde dograyin Zeytinyagini tavada kizdirdiktan sonra patates dilimlerini ara sira çevirerek kizartin Sonra mantar, sarmisak parçalari, kurutulmus domates ve biberiyeyi ilave edin, kisa bir süre kizartin Karabiber ve tuz ile tatlandirin Maydanoz ile karistirin ve bekletmeden servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri



Sebzeli Sosisli Mercimek

Malzemeler:

1 su bardagi yesil mercimek
Yeteri kadar su
1/2 çay bardagi zeytin yagi
2 adet orta boy patates (küp seklinde dogranacak)
2 adet orta sogan (küp seklinde dogranacak)
2 adet havuç
4 adet sosis (4-5 mm kalinliginda dilimlenecek)


Yapilisi:

Ilk önce mercimekleri bir tasim kaynatin ve suyunu dökün
Soganlari ince kiyin ve zeytinyaginda pembelesene kadar sote yapin
Daha sonra 1 tasim haslayip süzdügümüz mercimekleri içine katip kaynatin Mercimeklerin pismesine 10-12 dakika kala küp seklinde dogradiginiz havuç ve patatesleri de ilave edin Patates ve havucun pismesine yakin sosisleri de ilave ederek 5 dk daha pisirin Servis esnasinda tabaginiza 1 tatli kasigi hardal ve 1 çorba kasigi sirke ilave ederek yenirse daha güzel olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri



Apfel Strudel (elmali Pie)




Malzemeler:


Un 200 gr

Sıvı yağ 20 gr

Tuz 1/2 çay kaşığı

Su 3/5 su bardağı

Tereyağı 230 gr

Bayat ekmek kabuğu kurusu 100 gr

Toz şeker 110 gr

Vanilya 1/2 çay kaşığı

Elma (sulu) 1 kg

Kuru üzüm 60 gr

Tarçın 3 gr

Limon kabuğu rendesi 30 gr



Yapilisi:


Hamurun hazırlanması:

Blenderda hamurun içine giren 200 gr un, 20 gr sivi yag, 1/2 çay kaşığı tuz ve 3/5 su bardağı suyu karıştırıp çıkartın Elle iyice yoğurun

Top haline getirip yağlanmış bir tepsiye koyun

Üzerine bir fırça ile yağ sürün Yarım saat bekletin

Sonra hamur topağını un serpilmiş bir bezin üstünde oklava yardımı ile açın Arada fırça ile yağ sürerek açmaya devam edin İki elinizin dış kısmı ile daha da incelterek şeffaf hale gelinceye kadar açmaya devam edin

Hamur 70x70 cm kare olsun


Galeta ununun hazırlanması:

80 gr tereyağını eritin ve ekmek kabuğunu, 10 gr toz şeker ve vanilyayı yağa atın Karıştırarak kahverengi olmasını sağlayın


İçinin hazırlanması:

Elmaları soyun ve iri rendeleyin Limon kabuğunu ince rendeleyin ve 100 gr toz şekere yatırın 15 dakika bekletin

Aroması şekere geçince elmalara ilave edin


Hazırladığınız hamurun dörtte birine galeta ununu serpin

Sonra elmaları döşeyin Geri kalan hamura erimiş tereyağ sürün ve elma kaplı olanın üstüne kumaşı kaldırarak üstüne kaplayıp öte taraftan hamuru bitiştirin Diğer taraftan bir tepsiye yağlı kağıt serip strudeli üzerine yerleştirip üzerine erimiş tereyağı sürün 200 c fırında bir saat kadar tutun Bu süre zarfında iki-üç kere üstüne fırça ile erimiş tereyağ sürünFırından çıkardıktan sonra soğutmaya bırakın ve üzerine az vanilya karıştırılmış pudra şekeri ekin

Alıntı Yaparak Cevapla

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri



Viyana Hilali



Malzemeler:

8 kisilik

200 gr lahana
150 gr kiyma
1 demet maydonoz
1 adet sogan
30 gr margarin
250 gr milföy hamuru (dondurulmus)
1 adet yumurta
1 yemek kasigi süt
1 yemek kasigi keraviye
Tuz
Karabiber


Yapilisi:

Lahanayi ince ince kiyin Sogani küp seklinde dograyin Lahanalari margarinde iyice kavurun, sogani ekleyip kavurmaya devam edin Soganlar yumusayinca kiymayi katin Suyunu salip çekene kadar kadar pisirin Maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip atesten alin

Milföy hamurunun çözülmesini bekleyin Kareleri köseleme kesip her kareden 2 adet üçgen elde edin Hazirladiginiz içi, üçgenin genis kenarina koyup, rulo yapin Kenarlardan hafif yuvarlayarak hilal biçimini verin

Hilalleri yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine dizin Yumurtayi sütle çirpip üzerlerine sürün Keraviye serpip 200º isitilmis firinda 20 dakika pisirin Sicak olarak servis yapin

*Keraviye, Avusturya mutfagina özgü bir baharattir Büyük marketlerde bulabilirsiniz Bulunmadigi taktirde yerine çörek otu kullanilabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.