![]() |
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriIspanakli Snitzel Malzemeler: 4 adet dövülmüs piliç gögsü 200 gr ispanak 2 adet yumurta 1 fincan un 1 su bardagi sivi yag 1,1/2 çay bardagi mayonez ½ demet maydanoz tuz,karabiber Yapilisi: Yumurtalari derin bir kaba kirdiktan sonra, tuz ve karabiberi ekleyin ![]() Piliç gögsünü önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayin ![]() Kizdirilmis sivi yagda kizartin ![]() ![]() Mayonezi ispanaklarla karistirin ![]() Servis tabagina aldiginiz sinitzellerin üzerine ispanakli sosu dökerek servis yapin |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriTavuklu Börek Malzemeler 5 adet milföy hamuru 500 gr piliç gögsü 200 gr mantar 1 çorba kasigi un 1 çorba kasigi tereyagi 2 su bardagi süt 1 yumurta 1 sogan 1 fincan sivi yag Tuz, karabiber Yapılışı Piliç gögüslerini kusbasi dograyin, mantarlari yikayip süzün ve findik büyüklügünde parçalara kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Firini 200 derecede isitin ve milföy hamurlarini bir firin tepsisine dizin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriSosis Dolmasi Malzemeler: 250 gr ufak ufak dogranmis sosis 1 adet ince kiyilmis sogan 1/4 su bardagi kuru ekmek ufalanmis 8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmis karabiber tuz 8 dilim pastirma 2 yemek kasigi tereyagi yada margarin 6 adet ikiye bölünmüs arpacik sogani 1/4 su bardagi un 3 su bardagi bira çok az et suyu 500 gr mantar maydanoz dogranmis pismis makarna Yapilisi: Sogan, ekmek ufaklari ve sosisleri iyice karistirin ![]() Et parçalarini iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin ![]() Sosis karisimini et parçalari arasinda esit olarak bölün ![]() Sosisleri et dilimlerinin arasina koyup, rulo yapin ![]() Her rulonun etrafina pastirma sarin ![]() ![]() ![]() ![]() Biranin geri kalanini et suyuna ilave ederek çirpin ![]() Diger tarafta etleri üzeri kapali olarak 1,5-2 saat kisik ateste pisirin ![]() Mantarlari maydanozu ekleyin 15 dakika pisirin ![]() Makarnayla beraber servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriPatates Mücver Malzemeler: 4 orta boy patates (rendelenmis) 2 yumurta 2 kasik un 4-5 dis sarimsak 1 orta boy sogan (dogranmis) Tuz Karabiber Ç ay kasiginin ucu ile karbonat Yapilisi: Bütün malzemeyi iyice karistirip, kizgin yaga kasik yardimi ile yumurta büyüklügünde parçalar halinde atip kizartin Kagit havlunun üzerine çikarip biraz bekleyip servis yapin *Sosis ve tavuk yaninda da servis yapabilirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriIspanakli Garnitür Malzemeler: 400 gr ispanak 2 adet patates 2 adet havunç 1 yemek kasigi sivi yag 1 tatli kasigi soya sosu arzuya göre baharat Yapilisi: Patatesleri ve havuçlari parmak büyüklügünde uzun uzun kesin ![]() Ispanaklari sadece ortadan ikiye bölün ![]() Tavaya yagi koyun,isindiktan sonra havucu atip bir iki dakika kavurun ![]() Daha sonra patatesleri atip 5 dakika kavurun ve ispanagi, soya sosunu, baharatlari ekleyip kavurmaya devam edin ![]() 5 dakika daha kavurup sicak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriPatates Kavurma Malzemeler: 4 kisi 1 kg patates 350 gr mantar 4 dis sarimsak 1/2 demet maydanoz 3 sap biberiye 100 gr kurutulmus domates karabiber tuz 110 yemek kasigi zeytinyagi Yapilisi: Patatesleri tuzlu suda kabuklu olarak sert kalacak sekilde haslayin ![]() Sogumaya birakin ve sonra kabuklarini soyun, ince dilimleyin ![]() Mantarlari ayiklayin ve onlari da ince dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriSebzeli Sosisli Mercimek Malzemeler: 1 su bardagi yesil mercimek Yeteri kadar su 1/2 çay bardagi zeytin yagi 2 adet orta boy patates (küp seklinde dogranacak) 2 adet orta sogan (küp seklinde dogranacak) 2 adet havuç 4 adet sosis (4-5 mm kalinliginda dilimlenecek) Yapilisi: Ilk önce mercimekleri bir tasim kaynatin ve suyunu dökün ![]() Soganlari ince kiyin ve zeytinyaginda pembelesene kadar sote yapin ![]() Daha sonra 1 tasim haslayip süzdügümüz mercimekleri içine katip kaynatin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriApfel Strudel (elmali Pie) Malzemeler: Un 200 gr ![]() Sıvı yağ 20 gr ![]() Tuz 1/2 çay kaşığı Su 3/5 su bardağı Tereyağı 230 gr ![]() Bayat ekmek kabuğu kurusu 100 gr ![]() Toz şeker 110 gr ![]() Vanilya 1/2 çay kaşığı Elma (sulu) 1 kg ![]() Kuru üzüm 60 gr ![]() Tarçın 3 gr ![]() Limon kabuğu rendesi 30 gr ![]() Yapilisi: Hamurun hazırlanması: Blenderda hamurun içine giren 200 gr ![]() ![]() ![]() ![]() Top haline getirip yağlanmış bir tepsiye koyun ![]() Üzerine bir fırça ile yağ sürün ![]() ![]() Sonra hamur topağını un serpilmiş bir bezin üstünde oklava yardımı ile açın ![]() ![]() ![]() Hamur 70x70 cm kare olsun ![]() Galeta ununun hazırlanması: 80 gr ![]() ![]() ![]() ![]() İçinin hazırlanması: Elmaları soyun ve iri rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Aroması şekere geçince elmalara ilave edin ![]() Hazırladığınız hamurun dörtte birine galeta ununu serpin ![]() Sonra elmaları döşeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriViyana Hilali Malzemeler: 8 kisilik 200 gr ![]() 150 gr ![]() 1 demet maydonoz 1 adet sogan 30 gr ![]() 250 gr ![]() 1 adet yumurta 1 yemek kasigi süt 1 yemek kasigi keraviye Tuz Karabiber Yapilisi: Lahanayi ince ince kiyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milföy hamurunun çözülmesini bekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Hilalleri yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine dizin ![]() ![]() ![]() ![]() *Keraviye, Avusturya mutfagina özgü bir baharattir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|