İzlivaça (Boşnak) Tarifi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İzlivaça (Boşnak) Tarifiİzlivaça (Boşnak) THY Skylife, Boşnak Yemekleri, Selma Peşteli (Klukuşa) Malzemesi: 2 su bardağı su 25 su bardağı un 1 kahve fincanı zeytinyağı tuz Üzeri için: 3 diş sarımsak (dövülmüş) 3 çorba kaşığı tereyağı 250 g yoğurt kırmızıbiber Hazırlanışı: Un, tuz ve suyu karıştırın Çapı 35 santimetrelik yağlanmış tepsiye dökün Kalan yağı da üzerine dökün Fırına atıp üstü kızarınca çıkarın Ilıklaşınca elinizle gelişi güzel parçalayın Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün Tavada yağı kızdırın, kırmızıbiber katıp izlivaçanın üzerine dökün |
|