![]() |
Özbek Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özbek MutfağıÖzbek Pilavı Tarifi Malzemeler: * 1 adet kuru soğan * 1 demet maydanoz * 2 adet havuç * 250 gr ![]() * Kara biber * Tuz * 1 çay kaşığı kekik * 3 kaşık tereyağı * 1 bardak iç bezelye * 5 bardak su veya et suyu * 2 adet domates * 3 bardak pilavlık pirinç Yapılışı: Pirinci ayıklayıp bir kaba koyun ![]() Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyup soğumasını bekleyin ![]() Suyunu süzüp soğuk sudan geçirip tekrar suyunu iyice süzdürün ![]() Tencerede yağı eritip pirinci ilâve edin ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tencereye, bir çorba kaşığı tereyağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun ![]() Bu malzemeye, kuşbaşı doğranmış etleri ilâve edip biraz daha kavurun ![]() ![]() ![]() Hafif ateşte pişirin ![]() Pişmesine 15 dakika kala bezelyeleri ilâve edin ![]() Doğranmış maydanozları ve kara biberi ekleyip ateşten alın ![]() Bu etli karışımı, suyunu çekmeye yakın olan pilavın üzerine döküp 5 dakika kısık ateşte demleyin ![]() sıcak servis yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Özbek Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özbek MutfağıBuhara Pilavı Tarifi Malzemeler: * Tuz * 2 kaşık kuş üzümü * 200 gr ![]() * 3 su bardağı et suyu * 2 fincan sıvı yağ * 3 adet havuç * 2 su bardağı Amerikan pirinci Yapılışı: İlk hazırlık aşamasında, kuş üzümünü temizleyip ılık suda bekletin ![]() Sonra, havuçları kazıyıp yıkayın ![]() Kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve daha sonra da rendeleyin ![]() Pilavı et suyu ile sade olarak pişirin ![]() Ve, demlenmeye bırakın ![]() Rendelenmiş havuç, kuş üzümleri ve Şam fıstıklarını iki fincan sıvı yağda kızartın ![]() Daha sonra, demlenmiş pilava hazırladığınız karışımı ekleyip iyice harmanlayın ![]() Sıcak olarak ikram edin ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|