Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfağı, özbek

Özbek Mutfağı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özbek Mutfağı



Özbek Pilavı Tarifi


Malzemeler:


* 1 adet kuru soğan

* 1 demet maydanoz

* 2 adet havuç

* 250 gr koyun eti

* Kara biber

* Tuz

* 1 çay kaşığı kekik

* 3 kaşık tereyağı

* 1 bardak iç bezelye

* 5 bardak su veya et suyu

* 2 adet domates

* 3 bardak pilavlık pirinç


Yapılışı:


Pirinci ayıklayıp bir kaba koyun

Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyup soğumasını bekleyin

Suyunu süzüp soğuk sudan geçirip tekrar suyunu iyice süzdürün

Tencerede yağı eritip pirinci ilâve edin Biraz kavurup suyunu ekleyip tuz ekin Tencerenin kapağını kapatıp 4-5 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pilavı pişirin


Ayrı bir tencereye, bir çorba kaşığı tereyağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun

Bu malzemeye, kuşbaşı doğranmış etleri ilâve edip biraz daha kavurun Rendelenmiş havuç ve domatesleri de ilâve edip tuz ve kekik katıp 15 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın

Hafif ateşte pişirin


Pişmesine 15 dakika kala bezelyeleri ilâve edin

Doğranmış maydanozları ve kara biberi ekleyip ateşten alın


Bu etli karışımı, suyunu çekmeye yakın olan pilavın üzerine döküp 5 dakika kısık ateşte demleyin


sıcak servis yapın


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Özbek Mutfağı

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özbek Mutfağı



Buhara Pilavı Tarifi

Malzemeler:

* Tuz
* 2 kaşık kuş üzümü
* 200 gr Şam fıstığı
* 3 su bardağı et suyu
* 2 fincan sıvı yağ
* 3 adet havuç
* 2 su bardağı Amerikan pirinci

Yapılışı:

İlk hazırlık aşamasında, kuş üzümünü temizleyip ılık suda bekletin
Sonra, havuçları kazıyıp yıkayın
Kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve daha sonra da rendeleyin

Pilavı et suyu ile sade olarak pişirin
Ve, demlenmeye bırakın
Rendelenmiş havuç, kuş üzümleri ve Şam fıstıklarını iki fincan sıvı yağda kızartın
Daha sonra, demlenmiş pilava hazırladığınız karışımı ekleyip iyice harmanlayın

Sıcak olarak ikram edin

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.