Özbek Mutfağı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Özbek MutfağıÖzbek Pilavı Tarifi Malzemeler: * 1 adet kuru soğan * 1 demet maydanoz * 2 adet havuç * 250 gr koyun eti * Kara biber * Tuz * 1 çay kaşığı kekik * 3 kaşık tereyağı * 1 bardak iç bezelye * 5 bardak su veya et suyu * 2 adet domates * 3 bardak pilavlık pirinç Yapılışı: Pirinci ayıklayıp bir kaba koyun Tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyup soğumasını bekleyin Suyunu süzüp soğuk sudan geçirip tekrar suyunu iyice süzdürün Tencerede yağı eritip pirinci ilâve edin Biraz kavurup suyunu ekleyip tuz ekin Tencerenin kapağını kapatıp 4-5 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pilavı pişirin Ayrı bir tencereye, bir çorba kaşığı tereyağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun Bu malzemeye, kuşbaşı doğranmış etleri ilâve edip biraz daha kavurun Rendelenmiş havuç ve domatesleri de ilâve edip tuz ve kekik katıp 15 bardak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın Hafif ateşte pişirin Pişmesine 15 dakika kala bezelyeleri ilâve edin Doğranmış maydanozları ve kara biberi ekleyip ateşten alın Bu etli karışımı, suyunu çekmeye yakın olan pilavın üzerine döküp 5 dakika kısık ateşte demleyin sıcak servis yapın afiyet olsun |
Özbek Mutfağı |
08-13-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Özbek MutfağıBuhara Pilavı Tarifi Malzemeler: * Tuz * 2 kaşık kuş üzümü * 200 gr Şam fıstığı * 3 su bardağı et suyu * 2 fincan sıvı yağ * 3 adet havuç * 2 su bardağı Amerikan pirinci Yapılışı: İlk hazırlık aşamasında, kuş üzümünü temizleyip ılık suda bekletin Sonra, havuçları kazıyıp yıkayın Kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve daha sonra da rendeleyin Pilavı et suyu ile sade olarak pişirin Ve, demlenmeye bırakın Rendelenmiş havuç, kuş üzümleri ve Şam fıstıklarını iki fincan sıvı yağda kızartın Daha sonra, demlenmiş pilava hazırladığınız karışımı ekleyip iyice harmanlayın Sıcak olarak ikram edin afiyet olsun |
|