İtalyan Usulü Rulo |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Usulü Ruloİtalyan Usulü Rulo Malzemeler: * 750 gram kıyma * 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı salça * Tuz Karabiber * Pul biber 500 gr haşlanmış patates 150 ml süt 2 çorba kaşığı margarin * 3 adet domates * 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı * Zeytinyağı 3-4 dilim bayat ekmek * 75 gr çekirdeksiz yeşil zeytin 1 soğan * 1 çorba kaşığı tereyağı 50 gr doğranmış taze baharat Hazırlanması: * Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Geniş bir tepsiyi yağlayın * Ekmeği ufalayıp ıslatın Zeytinleri ikiye bölün Soğanı soyduktan sonra doğrayıp yağda hafifçe kızartın İçine baharatları ilave edip karışımı soğuması için bekletin * Ekmeğin suyunu süzdükten sonra et, yumurta, salça, zeytin ve soğanlı baharat karışımıyla birlikte iyice karıştırın * Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve tepsiye yerleştirin * Ruloyu fırının orta bölmesinde 200 derecede 60 dakika kadar pişirin * Haşlanmış patatesi ezip ılık süt ve margarinle karıştırın Domateslerin kabuklarını soyun İkiye bölüp içini çıkarın ve kalan kısmı doğrayın * Bir tavada yağı kızdırın ve domatesleri kızartın Tuz ve karabiberle tatlandırın İtalyan usulü ruloyu patates püresi ile birlikte servis yapın |
|