|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
danimarka, tarifleri, yemekleri |
![]() |
Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve TarifleriDanimarka Yemekleri - Dünya Mutfağı DANİMARKA USULÜ SALATALIK
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir delikli kepçeyle, salatalıkları birer kat kağıt peçete arasına çıkarıp, bastırarak fazla sularını alınız ![]() Salatalıkları süslü biçimde bir servis tabağına dizip, üstlerine kasedeki sosu dökünüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve TarifleriDANİMARKA USULÜ MEYVE SALATASI
![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp kaseyi içinden çıkarınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve TarifleriMANTAR ÇORBASI (DANİMARKA)
![]() ![]() Ateşi yükseltip unu ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Tuz, maydanoz ve kremayı ekleyiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve TarifleriÜZÜMLÜ LOKMA (DANİMARKA)
![]() ![]() Bu arada, un, tuz ve tarçını büyük bir kaseye eleyip, rendelenmiş elma ile kalan 2 çorba kaşığı şekeri ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir kaseyi çalkalayıp, iyice kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız ![]() ![]() Büyük bir fırın tepsisini, 1 tatlı kaşığı eritilmiş yağla yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Hamuru kaseden alıp, hafifçe unlanmış tezgaha çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir tavaya üçte birine kadar rafine yağ doldurup, orta ateşte 40 saniye, içine atılan küçük bir bayat ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız ![]() Top hamurları dörder beşer yavaşça yağa atıp, 2-3 dakika, lokmalar kabarık ve nar gibi olarak yağın üstüne çıkana kadar kızartınız ![]() Lokmaları, delikli kepçeyle yağdan çıkarıp kağıt peçete üstünde süzdürünüz ![]() ![]() Bütün lokmaları kızarttıktan sonra, üstlerine pudra şekerini serperek servis ediniz ![]() Not: Bu lokmalar Danimarka'da geleneksel olarak Noel'de, sıcak olarak servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve TarifleriDANVİÇ (DANİMARKA SANDVİÇLERİ) Danviç de denilen Danimarka sandviçleri hafif bir öğle yemeği olarak yada kokteyllerde servis edilebilir ![]() ![]() Kullanılacak sandviç ekmeği: Genellikle sandviç ekmeği olarak çavdar ve kepekli buğdaydan yapılan ekmekler yada tost ekmeği kullanılır ![]() ![]() Ekmek dilimleri üstüne sürülen tereyağ, dilimleri ıslanmaktan koruduğu gibi, garnitürü de tamamlar ![]() Zengin bir sandviç tepsisi servis etmek isterseniz balık, et, tavuk ve peynirle süslenmiş sandviçler hazırlayınız ![]() ![]() Sandviçler şu sırayla servis edilir: 1) Balıklı sandviçler 2) Etli sandviçler 3) Peynirli ve tavuklu sandviçler GARNİTÜRLER: Deniz ürünleri: Lakerda, konserve sardalya, füme mersin, siyah ve kırmızı havyar, konserve ton balığı dilimleri ![]() Tavuk ve Etler: Her türlü salam, jambon, haşlanmış yada tereyağında pişmiş sosis, haşlanmış yada fırmda pişmiş tavuk ![]() Yumurta ve Peynir çeşitleri: Haşlanıp dilimlenmiş yumurta yada pişmiş yumurta, bütün yerli ve yabancı peynir çeşitleri ![]() SÜSLEMELER: Süslemeler taze balık, et çeşitleri vb ![]() ![]() Sandviçlerin süslenmesinde genellikle maydanoz yaprakları, dereotu, taze soğan, halka doğranmış soğan, domates dilimleri, salatalık, küçük çiçekli karnıbahar, bütün yada dilimlenmiş mantar, turp ve kuşkonmaz kullanılır ![]() İyice kaynatılıp dilimlenmiş yumurta, kapari, küçük salatalık turşusu (kornişon), fındık, ceviz, mayonez, limon yada portakal dilimleri de kullanılabilir ![]() Danimarka sandviçlerini servisten önce hazırlamak gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve TarifleriTARÇINLI DANİMARKA ÇÖREKLERİ
![]() ![]() Unu eleyip tuz ve 60 gr (1/4 su bardağı) toz şekerle geniş bir kaba koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kapta 4 çorba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı toz şekeri, 2 kahve kaşığı dövülmüş tarçını ve 2 çorba kaşığı kuru üzümü iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() Fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (220°C) ısıtınız ![]() Çörekleri bir tepsiye dizerek sıcak bir yerde 20-30 dakika bekletiniz ![]() ![]() Tepsinizi fırından çıkarıp soğuması için bir kenara bırakınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve TarifleriBADEMLİ DANİMARKA ÇÖREKLERİ
![]() ![]() Unu eleyip tuz ve 60 gr (1/4 su bardağı) toz şekerle geniş bir kaba koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kapta bir çorba kaşığı tereyağıyla iki kahve fincanı toz şekeri iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (220°C) ısıtınız ![]() Çörekleri bir tepsiye dizerek sıcak bir yerde 20-30 dakika bekletiniz ![]() ![]() Tepsinizi fırından çıkarıp soğuması için bir kenara bırakınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka Yemekleri - Danimarka Yemekleri Ve TarifleriDANİMARKA ÇÖREĞİ Malzemesi:
Hamur tahtasına unu eledikten sonra unu tahmini olarak dörde bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|