Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ahtapot, tarifi, yapılışı, yunanistan, ızgara

Ahtapot İzgara Tarifi Yapılışı - Yunanistan

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahtapot İzgara Tarifi Yapılışı - Yunanistan



Ahtapot Izgara Tarifi - Ahtapot Izgara Yapılışı - Ahtapot Izgara Nasıl Yapılır - Ahtapot Izgara Malzemeleri



Malzemeler (4 kişilik):
1 adet ahtapot
Kırmızı soğan

Yapılışı:
Taze ve yeni yakalanmış ahtapot taşlara vurularak yumuşatılır Bu işlem sırasında ahtapot köpük salmaya başlar ve köpükler bitene kadar bu işleme devam edilir Yumuşatılmış ahtapot birkaç gün güneşte kurumaya bırakılır Mangalda mangal kömürü yakılarak kor haline getirilir Mangala yerleştirilen tel ızgaranın üzerine ahtapot konularak kızartılır Kızartılmış ahtapot bilahare küçük parçalara doğranarak kırmızı soğan eşliğinde sıcak veya soğuk servis yapılır

Not: Bu yemek Ege Adaları’na ve bu adalardan gelmiş göçmenlerimize mahsus çok lezzetli bir deniz yemeğidir Bugünlerde ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş bu yemek halen Ege Adaları’nda ve Yunanistan’da halâ son derece revaçtadır

BBC-Prime’ın 220599 tarihinde saat 1300’de yayınlanan "Mediterranean Cookings-Greece" isimli programdan alınmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.