![]() |
İngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi Yapılışıİngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi 360 gr (3 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağından biraz fazla su 125 gr (8 çorba kaşığı) margarin 1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz ![]() Küçük bir tencerede su ve margarini, harlı ateşte sürekli karıştırarak, yağ eriyene kadar kaynatınız ![]() ![]() Kasedeki un-tuz karışımının ortasını çukurlaştırıp içine, çırpılmış yumurtanın sarısı ile su-yağ karışımını dökerek, tahta kaşıkla unu yavaş yavaş karıştırınız ![]() ![]() Hamuru, hamur tahtasma koyup parlayana kadar iyice yoğurunuz ![]() ![]() Not: Bu hamur özellikle dana, jambon ve av etleriyle yapılacak böreklerde kullanılır ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|