Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
birinlerinden, guzel, mutfagindan, rus, tarifler, yemek

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



BLINY (SOSLU GÖZLEME)


Malzemeler:

Sıcak su 3 çorba kaşığı
Taze maya (Veya 2 silme çay kaşığı kuru maya) 15 gr
Kara buğday unu 40 gr
Un 11 çorba kaşığı (100 gr)
Ilık süt 1,5 bardak
Yumurta sarısı 2 adet
Tuz
Şeker Yarım çay kaşığı
Tereyağı (Erimiş) 100 gr
Krema (ekşimik) 1 bardak
Yumurta akı 2 adet
Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu


Yapilisi:


Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın Maya köpürünceye kadar 5-10 dakika kadar bekletin

Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın
Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün Unu yavaş yavaş karıştırarak pütürsüz, suluca bir hamur hazırlayın Kabın üstünü bir peçete ile örterek 3 saat ya da hamur iki mislini buluncaya kadar ılık bir yerde dinlendirin
Sonra hamurun içine geriye kalan kara buğday ununu katın ve 2 saat dahadinlendirin
Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın
Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın
Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin

Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın Her biri yaklaşık 2 çorba kaşığı miktarda olmak üzere 2 ya da 3 gözlemeyi tavanın içine atın ve kızartın Gözlemelerin altı kızarınca çevirin, öteki yüzünü de altın sarısı oluncaya kadar kızartın Geri kalan hamuru da aynı şekilde kızartın
Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın
Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



Boeuf Strogonof

Malzemeler:

Dana eti 1 kg
Kuru soğan 2 adet
Dolmalık biber 2 adet
Un 2 çorba kaşığı
Domates 2 adet
Yağ 3 çorba kaşığı
Domates salçası 2 çorba kaşığı
Et suyu 1/2 su bardağı
Tuz ,Karabiber


Yapilisi:

Et ince dilimler halinde kesilir, 3 çorba kaşığı yağda suyunu çekinceye kadar kavrulur
Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı yağda un kavrulur, et suyu eklenir, kaynatılır Sonra karışım süzülür Kızartılmış olan etin üzerine dökülür
Tuz ve karabiber eklenir Suyunu çekinceye kadar pişirilir
Ayrı bir kapta sırasıyla 1 çorba kaşığı yağda, soğan, dolma biberi kavurun, küçük doğranmış domatesi, salçayı ekleyin
Piştikten sonra etin üzerine dökün 15 dakika bu şekilde pişirin
Sicak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



Borsch

Malzemeler:

Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg
Tereyağı 1/4 bardak
Havuç (dilinmiş) 3 adet
Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak
Soğan (kıyılmış) 4 adet
Et suyu 2 kg
Pancar (kıyılmış) 4 adet
Patates (küp küp dogranmis) 3 adet
Lahana (kıyılmış) 1 bardak
Domates 2 bardak
Defne yaprağı 1 adet
Sarımsak (dövülmüş) 1 diş
Tuz 2 çay kaşığı
Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak
Maydanoz 1-2 sap
Şeker 1 çorba kaşığı
Yoğurt (veya smetana, her servis için) 1 çorba kaşığı


Yapilisi:

Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur
Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir
Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir
Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir

*Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilie 8-10 kişiliktir

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



Kaymakli Salata

Malzemeler:

Salatalık 4 adet (soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve küp halinde doğranmış)
Sirke Yarım çay kaşığı (Beyaz sarap sirkesi tercih edilir)
Sofra Tuzu 5 çay kaşığı
Yumurta 3 lop
Kaymak 4 çorba kaşığı
Sirke (garnitür için) 15 çay kaşığı
Hardal 1 çay kaşığı
Şeker 1/4 çay kaşığı
Beyaz karabiber çay kaşığı ucuyla
Marul yaprağı 4-6 adet
Dereotu (kıyılmış) 1 çorba kaşığı


Yapilisi:

Salatalığı, sirke ve tuzla birlikle derin bir kaseye koyun
Salatalık suyunu bırakıncaya kadar oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin Salatalıkların suyunu süzün, kağıt peçete ile kurutun ve büyük bir kaseye koyun
Yumurtaların beyaz kısımlarını ayırın ve uzun çubuklar halinde kesin, salatalığa karıştırın
Tahta bir kaşıkla yumurta sarılarını tel bir süzgeçten geçirip ezerek salatalıkların üzerine dökün
Kaymağı, beyaz şarap sirkesini, hardalı, şekeri ve beyaz karabiberi bulamaç yapın Bulamacı salatanın üstüne dökerek karıştırın Salatayı karıştırırken salatalıkların ezilmemesine dikkat edinTuz ilave edin
Salatayı marul yaprakları üzerine koyarak dereotunu serpin ve çok iyi soğutulmuş olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



Khalva (cevİz Kremasi)

Malzemeler:

Süt 3 bardak
Şeker 3,5 çorba kaşığı
Mısır unu 3 silme çorba kaşığı
Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr
Ceviz 175 gr
Tarçın Yarım çay kaşığı


Yapilisi:

Üç çorba kaşığı sütü şeker ve mısır unu ile karıştırın Geri kalan sütü bir tencereye koyun ve önce yaptığınız bulamacı karıştıra karıştıra süte katın Devamlı karıştırarak karışım koyulaşıncaya kadar 2 - 3 dakika kadar kaynatın (beyaz sos)
Tereyağını bir tavada eritin ve içine cevizleri atın
Yağa karışmış cevizleri derin olmayan bir kaba serin ve önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında, tahta kaşıkla sık sık karıştırarak 20 dakika kadar veya cevizler iyice kahverengi oluncaya kadar kavurun
Beyaz sosu cevizlerin üzerine dökün Kabın üzerini alüminyum bir kâğıtla örtün ve fırının üst gözünde 15-20 dakika veya sos koyulaşıncaya kadar pişirin Ayrı ayrı tabaklarda, üzerine tarçın serperek hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



Beyaz Rus Tembel Dolması

Malzemeler:

500grkıyma
500grpirinç
5 havuç
4 ortaboy soğan
500grlahana
2 yumurta
Karabiber,tuz
Sıvıyağ


Yapılışı:

Lahana,et,havuc,haşlanmış pirinc ve soğan mikserde kısa süre karıştırılıp bir tabağa koyulur
Buna yumurta,karabiber,tuz kariştirilip tencereye koyulur, 10dakika sıvı yağ içersinde pişirilirDaha sonra
köfte şeklinde parcalara ayrılır ve bir süre de bu sekilde pişirilir
Sicak servis yapilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



Hindistan Cevizli Kurabiye

Malzemeler:

1 paket margarin
1/2 su bardağı hindistancevizi
1/2 su bardağı ceviz veya fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Un (aldigi kadar)


Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,yumurtanın sarısı ve diğer malzemeler aldığı kadar un ile yoğrularak bir hamur yapılır
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanır
Kurabiyeler önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizilir ve orta sıcaklıktaki (175-180 derece) fırında hafif pembe pişirilir

*Kabartma tozu kullanilmaz!

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



Proski

Malzemeler:

Hamuru için:
1 kg un
400 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
5 adet yumurta
7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı domates salçası

Harcı için:

1 su bardağı rende beyaz peynir
Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz



Yapilisi:
Derin bir kabın içine un konur ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin de eklenip, yumurtalar kırılır
Yumurtaların üzerine de maya ve tuz eklenir
Son olarak toz kırmızı biber ve salça da eklenip, iyice yoğurmaya başlanır

Hamur; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam alincaya değin yoğrulur Bunun sonucunda kırmızı renk bir hamur elde edilir Sonra tek bir top haline getirilir, üzeri hafif nemli bir bezle kapatıldıktan sonra 1 saat kadar bekletilir
Mayalanıp kabaran hamur greyfurt büyüklüğünde bezelere ayrılır
Mutfak tezgahının üzeri hafifçe unlanarak hamur bezesi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açılır Sonra da bir su bardağı veya çay bardağı ağzıyla kesilip, yuvarlak hamurlar çıkarılır İsteğe bağlı olarak, proşkiler bu şekliyle de fırına verilip, pişirilebilir Ya da her bir hamurun ortasına peynirli maydanozlu harçtan konarak tıpkı poğaça gibi kapatılır Üzerine yumurta sürülmeden, yumuşak margarinle yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir 175 dereceye ayarlanmış fırında en az 30 dakika kadar pişirilir Davetlerde çorba yanında da ekmek yerine sunulabileceği gibi çay, kahve yanında da ikram edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



RUS MUTFAĞININ ÖZEL TATLARI



Ordövr tabağı-Zakuski
Rus mutfağının dünyaca tanınan en ünlü yemeklerinden biri: 'Zakuski' Rusların meze olarak adlandırdıkları bu tabak aslında çeşitli soğuk ve sıcak büfe yemeklerinden oluşuyor Rus geleneklerine göre en az 3-4 çeşit içeren Zakuski, tepsi içinde masa ortasına konan zengin bir ordövr tabağı İçinde füme somon ya da mersinbalığı, söğüş et, haşlanmış deniz ürünleri, çeşitli salatalar, soslu patates, domates, biber, patlıcan ve enginar dolmaları, yumurta, havyar ve çeşitli kızartmalar yer alıyor Beraberinde Zakuski votka içiliyor



Çorbalar- Supy
Rus mutfağında çorba her şey demek Çünkü içeriğinde yok yok Balıktan, sebzeye, ete kadar değişik besinleri içeren çorbalar komple bir öğün sayılabiliyor
Çeşitli sebzelerin yanı sıra et ya da balıkla hazırlanan 'Ucha çorbası' defneyaprağı, karabiber, maydanoz, yabani rezene gibi baharatla zenginleştiriliyor
Artık dünya mutfağının çorbalarından olan Borsc ve Shtci, balık ve etin yanı sıra pancar, lahana ve patates ile hazırlanıyor Her ikisinin de özelliği smetana denilen ekşi krema ile sunulması
'Rassol?nik çorbası'nın özelliği salamura salatalıkla hazırlanması 'Soljanka çorbası' ise mantar ya da balıkla hazırlanıyor Acı sevenlere önerilir
'Okroska', balık ve etle zenginleştirilmiş soğuk bir çorba Bir diğer soğuk çorba ise ıspanakla hazırlanan "Botwina "


Sebzeler-Ovoschi
Rus mutfağının en çok kullanılan sebzeleri; lahana, pancar, turp, patates, fasulye, mantar, soğan ve salatalık Dondurucu iklim nedeniyle meyve ve sebze açısından zengin değil Ancak diğer bölgelere göre daha ılıman bir iklim sergileyen yerlerde patlıcan, kabak, biber ve domates yetiştiriliyor


Et- Masnye Bliuda
Antik çağlarda Rus sofralarında dana ve sığır etleri pek nadir görülürdü Çünkü bu hayvanlardan tarım için yararlanılırdı Günümüzde ise pek çok gelenek gibi bu da değişti Şimdilerin Rus mutfağında haşlama, ızgara ve kızarmış etler revaçta En çok da ünü sınırlar ötesine taşan 'Beef-Stroganoff' adlı et ve mantarla hazırlanan yemek Odun sobasında pişirilen dil, yürek, böbrek ve karaciğer gibi sakatatlar ise eski geleneksel et yemeklerini oluşturuyor
Et tercihleri coğrafi yapıya göre değişebiliyor Örneğin; Ukraynalılar domuz ve ördek etini, Asya bölgesi ise at, keçi ve inek etini tercih ediliyor Sibirya'da ayı ve geyik eti yeniyor Tavuk ise tüm ülkenin geleneksel et yemeklerini oluşturuyor
Her bölgenin ortak özelliği ise et yemeklerinin elma, tuzlu mantar ve ham orman yemişleri ile yenmesi



Balık-Ryba
Gerek tatlı su gerekse tuzlu su balıkları açısından çok zengin olan Rus mutfağında bu besinler çeşitli usullerle hazırlanıyor Haşlama, ızgara ya da kızarmış balıklar değişik soslarla sunuluyor



Tatlılar- Sladkie Bliuda
Her ne kadar Rus mutfağının özellikleri arasında tatlılar pek söz sahibi olmasa da değişik meyvelerle hazırlanıp ihtişamla sunulması dikkat çekiyor Orman meyveleri, konserve meyveler, meyve şekerlemeleri ve bal genelde tatlıların baş malzemelerini oluşturuyor 'Risel ve Kompot', komposto meyve, jöle ve peynirle hazırlanıyor 'Pasha ve Kulic' Ortodoks Rusların Paskalya bayramının geleneksel tatlıları olarak tanınıyor Pasha, meyve şekerlemeleriyle süslenmiş piramit şeklinde bir pasta Kulic ise üzeri kremayla kaplı büyük bir ekmek şeklinde kek Pudin, İngiliz pudinglerine benziyor Varenk, çilek, vişne ya da reçel içeren bir hamur tatlısı


İçecekler

Ülkenin ulusal içkisi, votka Çeşitleri ise saymakla bitmiyor "Limonnaya" denilen limonlu votka, içine bir limon kabuğu ilave edilip 2 hafta bekletildikten sonra içiliyor Servis anına kadar kadehleriyle birlikte buzlukta donduruluyor Servis yapılırken asla parmak değmemesi gerekiyor Çünkü bardakta parmak izi Rus sofra geleneklerine aykırı Köpüklü votka 'Kovskaya', kırmızıbiberli aromalı votka 'Pertsovka', ardıç, zencefil ve karanfil aromalı votka 'Ohotniçya' ve tatlı votka 'Stolichnaya' akla gelen örneklerden birkaçı Votka, meze, havyar, füme balık ve et ile salamura ürünler eşliğinde içiliyor 'Ryabin Cognac' üvezden yapılan bir içki
Votka ile portonun karıştırılarak ve meşe fıçılarda bekletilerek hazırlanan 'Starka', arpa ve çavdardan yapılan az alkollü 'Kvas', hafif tatlı Gürcü şarabı ve Ermeni konyağı olarak tanınan Ararat da sevilen içkilerden Son yıllarda biraya da rağbet arttı
En popüler içecek ise çay Semaver denilen büyük metalik ya da bakır çaydanlıklarda hazırlanıyor Ruslar siyah çayı çok seviyorlar Rus geleneklerine göre çay içimi bir merasimi andırıyor Çay, kulplu büyük cam bardaklarda sunuluyor Şeker ya da bal dilin altına alınıyor ve çay yudumlanıyor






HAVYAR HAKKINDA
Rus mutfağı denilince akla ilk havyar gelir Havyar, dişi mersinbalığının döllenmemiş yumurtalarından elde ediliyor Mersinbalığının bilinen 20 cinsinden sadece 5'i ülkenin kuzeyindeki soğuk denizlerde yaşıyor Dünya havyar pazarının yüzde 90'ı bu balığın üç cinsinden (Beluga, Osiotr ve Sevryuga gibi) elde ediliyor Her ne kadar dünyanın en tanınmış havyarı Rusya'nın olsa da İran, Romanya, Fransız ve İtalyan havyarları da piyasada önemli bir yer tutuyor En pahalısı taze havyar olarak tanınan, az tuzlu Malossol havyarı Rus havyar çeşitlerinden Beluga, nadir bulunan en değerli havyarlardan biri Adını nesli tükenmekte olan en büyük ve en vahşi mersinbalığından almış Osiotr havyarı, parlak gri renkte fındık tadı ile tanınıyor Adı, orta büyüklükteki mersinbalığından geliyor
Sevryuga, küçük taneli ve gri renkli bir havyar Hafif keskin bir tadı var Adını en küçük mersinbalığından almış
Somon balığı yumurtalarından elde edilen küçük ve portakal renkli taneli havyara, kırmızı havyar deniliyor
Dünyada en çok havyar tüketen ülkeler İsviçre, Fransa ve Almanya
Havyar çok pahalı bir besin Çünkü giderek kirlenen denizlerde mersinbalığının nesli epey azaldı Yapılan araştırmalara göre bazı mersin balığı cinslerinin birkaç yıl içinde tamamen tükeneceği ortaya çıktı Aşırı ve kaçak avlanma nedeniyle son 25 yıl içinde bu balıkların yüzde 3 oranında azaldığı kaydedildi Çevreci örgütler hem av hem de pazar payını eline geçiren Rus mafyasını suçluyorlar Denize ve tatlı sulara atılan toksit maddeler balıkların ölmesine ve balık yumurtalarının deforme olmasına yol açıyor




Havyar nasıl sunulur?
Havyar servis anına kadar buzdolabında bekletilmeli Servis yapılacağı zaman kristal bir kâseye alınıyor Bu kâse içi buz dolu geniş bir kabın içine yerleştirilip servis yapılıyor Bliny, çavdar ekmeği, kağıtta patates, ekşi krema, tereyağı, kıyılmış soğan ve dereotu ile yeniliyor İdeal içkisi ise şampanya ve votka Buzdolabında 2-3 gün taze olarak saklanabiliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



KISEL (MEYVE JÖLESİ)



MALZEME:

Kuru üzüm (Her çeşit olabilir) Yarım kilo
Su 6 bardak
Şeker (Veya tat verecek kadar) 3/4 bardak
Kırmızı şarap 1 bardak
Patates unu (Veya ararot) 1,5 çorba kaşığı

YAPILIŞI:
Üzümleri temizleyip bir tencereye koyun ve üzerine su doldurun Su kaynadıktan sonra altını kısın ve 15 dakika veya üzümler pişinceye kadar ağır ağır kaynatın Sonra tahta bir kaşıkla ezerek süzgeçten geçirin İçine şeker katın ve şeker eriyinceye kadar karıştırarak bir taşım kaynatın Kırmızı şarabı un veya ararotla karıştırarak tencereye ilâve edin Sürekli karıştırarak kaynatın ve karışım koyulaşıncaya kadar pişirin Servis yapmadan önce birkaç saat soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler




KİEV USULÜ PİLİÇ (TEREYAĞI DOLDURULMUŞ PİLİÇ)



MALZEME:

Tavuk (yalnızca goğüs kısmı) 4 adet
Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr
Limon suyu 1 çay kaşığı Maydanoz (Kıyılmış) 1 silme çorba kaşığı
Un 4 çorba kaşığı
Tuz
Biber
Yumurta 2 adet
Ekmek kırıntısı (Çırpılmış, ince)
Yağ (kızartma için)

YAPILIŞI:
Tavukların göğüs kısmının kemiklerin temizleyin ve her birini uzunlamasına ikiye kesin Tereyağını limon suyu ve maydanozla iyice çırpın Tavukların göğüslerini merdane oklavayla iyice ezin ve üzerlerine maydanoz tereyağı karışımından 15'er gram kadar koyun Tavuk göğüslerini bu karışımın üzerine dolma gibi sarın Unu tuz ve biberle karıştırın Tavuk göğüslerini önce un karışımına, sonra dövülmüş yumurtaya, sonra da ekmek kırıntılarına bulayın Elinizle bastırarak karışımın tavuk göğüslerine iyice yapışmasını sağlayın, sonra buzlukta dondurun Derin bir kaba yağı koyun ve (bir lokma ekmeği bir dakikada nar gibi kızartabilecek şekilde) iyice kızdırın Sonra hazırlanmış olan tavuk göğüslerini nar gibi kızartarak hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



KOULİABAKA (BALIK ÇÖREĞİ)



MALZEME:

Çörek hamuru 400 gr undan hazırlanmış
Alabalık 225 gr
Som balığı (İnce dilimlenmiş) 225 gr Tereyağı 15 gr
Soğan (Doğranmış) 1 küçük baş
Maydanoz (Kıyılmış) 1 silme çorba kaşığı
Su (Veya balık suyu) 3 bardak
Tuz
Biber
İrmik 50 gr
Yumurta (Çırpılmış) 1 adet
Yumurta (Üzerine sürmek için)

YAPILIŞI:
Balığın derisini yüzün (tulum çıkarın) ve kılçıklarını temizleyin Tereyağını bir tavada eriterek yumuşayıncaya kadar soğanı kavurun Alabalığı, soğanı ve maydanozu bir kâseye koyun ve iki bıçak kullanarak mümkün olduğu kadar ince kıyın Derince bir kaba su koyun, tuz katın ve kaynatın Kaynayan suya irmiği serperek dökün ve sürekli karıştırarak macun gibi oluncaya kadar pişirin Pişmiş irmiğin içine çırpılmış yumurtayı karıştırın Sonra balık, soğan ve maydanoz karışımını katın Hamuru bolca unlanmış düz bir yerde 3 milim kalınlıkta ve 35 x 35 cm lik bir kare şeklinde açın Yaklaşık 18 x 35 cm lik iki dikdörtgen elde etmek için bu hamuru iki parçaya kesin Dikdörtgen şeklindeki hamurlardan birini pasta tavasına yerleştirin, irmik karışımının yarısını hamurun üzerine kenarlarında 1 cm lik bir hudut kalacak şekilde dökün Üzerine ince dilinmiş som balığını yerleştirin, tuzunu ve biberini ekin Geri' kalan irmik karışımını bunun üzerine dökün Hamurun kenarlarında kalan 1 cm lik boşluğu suyla iyice ıslatın, ikinci parça hamuru biraz daha genişçe açın ve birinci hamurun üzerine serin, kenarlarını sıkıca bastırarak yapıştırın Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sürün Önceden 230 derece ısıtılmış bir fırında 10 dakika kadar pişirin, sonra fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 25 - 30 dakika kadar veya hamur iyice kabarıp altın sarısı gibi kızarıncaya kadar yine pişirin, sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler




PİROSCHKİ



MALZEME:

Kuşbaşı et 1/2 kg
Kuru soğan 2 adet
Sıvı yağ 4 çorba kaşığı
Tuz yeteri kadar
Karabiber yeteri kadar

YAPILIŞI:
Böreğin iç malzemesi için sıvı yağı tencereye atın, küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin Kuşbaşı etleri, tuzu ve karabiberi ilave edin Etleri bıraktığı suyu çekene kadar pişirin Yufkaya sarın paçanga böreği şekline getirin Yumurtaya ve galete ununa bulayarak yağda böreği kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



PİROZHKİ (ETLİ BÖREK)



MALZEME:

Un 25 çorba kaşığı (225 gr)
Tuz Bir çimdik
Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr
İç yağı 50 gr
Soğuk su 3,5 çorba kaşığı
Tereyağı 25 gr
Soğan (Büyük, çentilmiş) 1 adet
Sığır kıyması 350 gr
Yumurta (Haşlanmış, çok ince kıyılmış) 1 adet
Dereotu sapı (Kurutulmuş) 1 silme çorba kaşığı
Tuz
Biber

YAPILIŞI:
Hamurun hazırlanması: Unla tuzu derince bir kabın içine eleyin İçine 100 gr tuzsuz tereyağını ve içyağını (küçük parçalara kesilmiş halde) katın ve ekmek ufağı kırıkları haline gelinceye kadar parmaklarınızla karıştırın Yuvarlak ağızlı bir bıçakla karıştırarak ve içine yeteri kadar soğuk su katarak hamur yapın Hazırladığınız hamuru bir naylon torbaya koyarak 30 dakika süreyle buz dolabında dinlendirin Hamuru dinlendirdikten sonra 35 x 15 santim genişliğinde, dikdörtgen şeklinde açın Sonra üçe katlayın Katladığınız hamuru hafifçe sola çevirin Tekrar açın ve her seferinde sola doğru hafif hafif döndürerek üç defa daha katlayın Yine 30 dakika buzdolabında dinlendirin İçinin hazırlanması: Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları öldürün Kıymayı tavaya koyun ve et kahverengi oluncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun İçine dereotunu, tuzu ve biberi katın, iyice karıştırın Hamuru hafifçe unlanmış bir yerde bir santimin dörtte biri kalınlığında açın ve bir kapakla yuvarlak parçalar kesin Hazırladığınız içi bu yuvarlak hamur parçalarına eşit miktarlarda yerleştirin ve hamurlan bir zarf gibi katlayın Sonra bu parçaları, katlanan yüzleri alta gelmek üzere yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve önceden 200 derece ısıtılmış bir fırında 30 dakika veya üstleri altın sarısı oluncaya kadar kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler

Eski 08-13-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler



SOLANKA (BALIK ÇORBASI)



MALZEME:

Alabalık filetosu 700 gr
Tereyağı 40 gr
Soğan (Büyük, çentilmiş) 1 adet
Domates (Kabuğu soyulmuş ve doğranmış) 225 gr
Salatalık (iri, doğranmış) 2 adet
Kebere 1 çorba kaşığı
Defne yaprağı 1 adet
Tuz
Biber
Siyah zeytin
Limon (Dilimlenmiş) 1 adet
Maydanoz (İnce kıyılmış)

YAPILIŞI:
Balığı dört parçaya bölün Yağı bir kuşhanede eriterek soğanları kavurmamak şartıyle öldürün Domatesi katın ve hafif ateşte karıştırarak 5 dakika kadar veya domatesler pelteleşinceye kadar kaynatın Balığı, salatalığı, kebereyi, defne yaprağını, lezzet için tuzunu ve biberini katın Kuşhaneye, malzemeyi örtecek kadar su koyun Kapağını kapatarak hafif ateşte 15-20 dakika kadar kaynatın Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın Zeytin, limon ve kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.