|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
birinlerinden, guzel, mutfagindan, rus, tarifler, yemek |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerBLINY (SOSLU GÖZLEME) Malzemeler: Sıcak su 3 çorba kaşığı Taze maya (Veya 2 silme çay kaşığı kuru maya) 15 gr ![]() Kara buğday unu 40 gr ![]() Un 11 çorba kaşığı (100 gr ![]() Ilık süt 1,5 bardak Yumurta sarısı 2 adet Tuz Şeker Yarım çay kaşığı Tereyağı (Erimiş) 100 gr ![]() Krema (ekşimik) 1 bardak Yumurta akı 2 adet Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu Yapilisi: Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın ![]() ![]() Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın ![]() Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün ![]() ![]() ![]() Sonra hamurun içine geriye kalan kara buğday ununu katın ve 2 saat dahadinlendirin ![]() Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın ![]() Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın ![]() Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin ![]() Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın ![]() Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerBoeuf Strogonof Malzemeler: Dana eti 1 kg Kuru soğan 2 adet Dolmalık biber 2 adet Un 2 çorba kaşığı Domates 2 adet Yağ 3 çorba kaşığı Domates salçası 2 çorba kaşığı Et suyu 1/2 su bardağı Tuz ,Karabiber Yapilisi: Et ince dilimler halinde kesilir, 3 çorba kaşığı yağda suyunu çekinceye kadar kavrulur ![]() Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı yağda un kavrulur, et suyu eklenir, kaynatılır ![]() ![]() ![]() Tuz ve karabiber eklenir ![]() ![]() Ayrı bir kapta sırasıyla 1 çorba kaşığı yağda, soğan, dolma biberi kavurun, küçük doğranmış domatesi, salçayı ekleyin ![]() Piştikten sonra etin üzerine dökün ![]() ![]() Sicak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerBorsch Malzemeler: Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg ![]() Tereyağı 1/4 bardak Havuç (dilinmiş) 3 adet Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak Soğan (kıyılmış) 4 adet Et suyu 2 kg ![]() Pancar (kıyılmış) 4 adet Patates (küp küp dogranmis) 3 adet Lahana (kıyılmış) 1 bardak Domates 2 bardak Defne yaprağı 1 adet Sarımsak (dövülmüş) 1 diş Tuz 2 çay kaşığı Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak Maydanoz 1-2 sap Şeker 1 çorba kaşığı Yoğurt (veya smetana, her servis için) 1 çorba kaşığı Yapilisi: Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur ![]() Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir ![]() Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir ![]() Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir ![]() *Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerKaymakli Salata Malzemeler: Salatalık 4 adet (soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve küp halinde doğranmış) Sirke Yarım çay kaşığı (Beyaz sarap sirkesi tercih edilir) Sofra Tuzu 5 çay kaşığı Yumurta 3 lop Kaymak 4 çorba kaşığı Sirke (garnitür için) 1 ![]() Hardal 1 çay kaşığı Şeker 1/4 çay kaşığı Beyaz karabiber çay kaşığı ucuyla Marul yaprağı 4-6 adet Dereotu (kıyılmış) 1 çorba kaşığı Yapilisi: Salatalığı, sirke ve tuzla birlikle derin bir kaseye koyun ![]() Salatalık suyunu bırakıncaya kadar oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin ![]() ![]() Yumurtaların beyaz kısımlarını ayırın ve uzun çubuklar halinde kesin, salatalığa karıştırın ![]() Tahta bir kaşıkla yumurta sarılarını tel bir süzgeçten geçirip ezerek salatalıkların üzerine dökün ![]() Kaymağı, beyaz şarap sirkesini, hardalı, şekeri ve beyaz karabiberi bulamaç yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Salatayı marul yaprakları üzerine koyarak dereotunu serpin ve çok iyi soğutulmuş olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerKhalva (cevİz Kremasi) Malzemeler: Süt 3 bardak Şeker 3,5 çorba kaşığı Mısır unu 3 silme çorba kaşığı Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr ![]() Ceviz 175 gr ![]() Tarçın Yarım çay kaşığı Yapilisi: Üç çorba kaşığı sütü şeker ve mısır unu ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Tereyağını bir tavada eritin ve içine cevizleri atın ![]() Yağa karışmış cevizleri derin olmayan bir kaba serin ve önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında, tahta kaşıkla sık sık karıştırarak 20 dakika kadar veya cevizler iyice kahverengi oluncaya kadar kavurun ![]() Beyaz sosu cevizlerin üzerine dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerBeyaz Rus Tembel Dolması Malzemeler: 500gr ![]() 500gr ![]() 5 havuç 4 ortaboy soğan 500gr ![]() 2 yumurta Karabiber,tuz Sıvıyağ Yapılışı: Lahana,et,havuc,haşlanmış pirinc ve soğan mikserde kısa süre karıştırılıp bir tabağa koyulur ![]() Buna yumurta,karabiber,tuz kariştirilip tencereye koyulur, 10dakika sıvı yağ içersinde pişirilir ![]() köfte şeklinde parcalara ayrılır ve bir süre de bu sekilde pişirilir ![]() Sicak servis yapilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerHindistan Cevizli Kurabiye Malzemeler: 1 paket margarin 1/2 su bardağı hindistancevizi 1/2 su bardağı ceviz veya fındık 1 su bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta Un (aldigi kadar) Yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,yumurtanın sarısı ve diğer malzemeler aldığı kadar un ile yoğrularak bir hamur yapılır Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanır Kurabiyeler önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizilir ve orta sıcaklıktaki (175-180 derece) fırında hafif pembe pişirilir *Kabartma tozu kullanilmaz! |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerProski Malzemeler: Hamuru için: 1 kg ![]() 400 gr ![]() 5 adet yumurta 7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya 1 yemek kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı toz biber 2 yemek kaşığı domates salçası Harcı için: 1 su bardağı rende beyaz peynir Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz Yapilisi: Derin bir kabın içine un konur ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin de eklenip, yumurtalar kırılır ![]() Yumurtaların üzerine de maya ve tuz eklenir ![]() Son olarak toz kırmızı biber ve salça da eklenip, iyice yoğurmaya başlanır ![]() Hamur; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam alincaya değin yoğrulur ![]() ![]() ![]() Mayalanıp kabaran hamur greyfurt büyüklüğünde bezelere ayrılır ![]() Mutfak tezgahının üzeri hafifçe unlanarak hamur bezesi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerRUS MUTFAĞININ ÖZEL TATLARI Ordövr tabağı-Zakuski Rus mutfağının dünyaca tanınan en ünlü yemeklerinden biri: 'Zakuski' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çorbalar- Supy Rus mutfağında çorba her şey demek ![]() ![]() ![]() Çeşitli sebzelerin yanı sıra et ya da balıkla hazırlanan 'Ucha çorbası' defneyaprağı, karabiber, maydanoz, yabani rezene gibi baharatla zenginleştiriliyor ![]() Artık dünya mutfağının çorbalarından olan Borsc ve Shtci, balık ve etin yanı sıra pancar, lahana ve patates ile hazırlanıyor ![]() ![]() 'Rassol?nik çorbası'nın özelliği salamura salatalıkla hazırlanması ![]() ![]() ![]() 'Okroska', balık ve etle zenginleştirilmiş soğuk bir çorba ![]() ![]() Sebzeler-Ovoschi Rus mutfağının en çok kullanılan sebzeleri; lahana, pancar, turp, patates, fasulye, mantar, soğan ve salatalık ![]() ![]() ![]() Et- Masnye Bliuda Antik çağlarda Rus sofralarında dana ve sığır etleri pek nadir görülürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et tercihleri coğrafi yapıya göre değişebiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Her bölgenin ortak özelliği ise et yemeklerinin elma, tuzlu mantar ve ham orman yemişleri ile yenmesi ![]() Balık-Ryba Gerek tatlı su gerekse tuzlu su balıkları açısından çok zengin olan Rus mutfağında bu besinler çeşitli usullerle hazırlanıyor ![]() ![]() Tatlılar- Sladkie Bliuda Her ne kadar Rus mutfağının özellikleri arasında tatlılar pek söz sahibi olmasa da değişik meyvelerle hazırlanıp ihtişamla sunulması dikkat çekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçecekler Ülkenin ulusal içkisi, votka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Votka ile portonun karıştırılarak ve meşe fıçılarda bekletilerek hazırlanan 'Starka', arpa ve çavdardan yapılan az alkollü 'Kvas', hafif tatlı Gürcü şarabı ve Ermeni konyağı olarak tanınan Ararat da sevilen içkilerden ![]() ![]() En popüler içecek ise çay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAVYAR HAKKINDA ![]() ![]() ![]() Rus mutfağı denilince akla ilk havyar gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevryuga, küçük taneli ve gri renkli bir havyar ![]() ![]() ![]() Somon balığı yumurtalarından elde edilen küçük ve portakal renkli taneli havyara, kırmızı havyar deniliyor ![]() Dünyada en çok havyar tüketen ülkeler İsviçre, Fransa ve Almanya ![]() Havyar çok pahalı bir besin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havyar nasıl sunulur? Havyar servis anına kadar buzdolabında bekletilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerKISEL (MEYVE JÖLESİ) MALZEME: Kuru üzüm (Her çeşit olabilir) Yarım kilo Su 6 bardak Şeker (Veya tat verecek kadar) 3/4 bardak Kırmızı şarap 1 bardak Patates unu (Veya ararot) 1,5 çorba kaşığı YAPILIŞI: Üzümleri temizleyip bir tencereye koyun ve üzerine su doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerKİEV USULÜ PİLİÇ (TEREYAĞI DOLDURULMUŞ PİLİÇ) MALZEME: Tavuk (yalnızca goğüs kısmı) 4 adet Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr ![]() Limon suyu 1 çay kaşığı Maydanoz (Kıyılmış) 1 silme çorba kaşığı Un 4 çorba kaşığı Tuz Biber Yumurta 2 adet Ekmek kırıntısı (Çırpılmış, ince) Yağ (kızartma için) YAPILIŞI: Tavukların göğüs kısmının kemiklerin temizleyin ve her birini uzunlamasına ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerKOULİABAKA (BALIK ÇÖREĞİ) MALZEME: Çörek hamuru 400 gr ![]() Alabalık 225 gr ![]() Som balığı (İnce dilimlenmiş) 225 gr ![]() ![]() Soğan (Doğranmış) 1 küçük baş Maydanoz (Kıyılmış) 1 silme çorba kaşığı Su (Veya balık suyu) 3 bardak Tuz Biber İrmik 50 gr ![]() Yumurta (Çırpılmış) 1 adet Yumurta (Üzerine sürmek için) YAPILIŞI: Balığın derisini yüzün (tulum çıkarın) ve kılçıklarını temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerPİROSCHKİ MALZEME: Kuşbaşı et 1/2 kg Kuru soğan 2 adet Sıvı yağ 4 çorba kaşığı Tuz yeteri kadar Karabiber yeteri kadar YAPILIŞI: Böreğin iç malzemesi için sıvı yağı tencereye atın, küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerPİROZHKİ (ETLİ BÖREK) MALZEME: Un 25 çorba kaşığı (225 gr ![]() Tuz Bir çimdik Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr ![]() İç yağı 50 gr ![]() Soğuk su 3,5 çorba kaşığı Tereyağı 25 gr ![]() Soğan (Büyük, çentilmiş) 1 adet Sığır kıyması 350 gr ![]() Yumurta (Haşlanmış, çok ince kıyılmış) 1 adet Dereotu sapı (Kurutulmuş) 1 silme çorba kaşığı Tuz Biber YAPILIŞI: Hamurun hazırlanması: Unla tuzu derince bir kabın içine eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek Tarifler |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Mutfagindan Bir Birinlerinden Guzel Yemek TariflerSOLANKA (BALIK ÇORBASI) MALZEME: Alabalık filetosu 700 gr ![]() Tereyağı 40 gr ![]() Soğan (Büyük, çentilmiş) 1 adet Domates (Kabuğu soyulmuş ve doğranmış) 225 gr ![]() Salatalık (iri, doğranmış) 2 adet Kebere 1 çorba kaşığı Defne yaprağı 1 adet Tuz Biber Siyah zeytin Limon (Dilimlenmiş) 1 adet Maydanoz (İnce kıyılmış) YAPILIŞI: Balığı dört parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|