|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
finlandiya, tarifleri, yemekleri |
![]() |
Finlandiya Yemekleri - Finlandiya Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yemekleri - Finlandiya Yemekleri Ve TarifleriFinlandiya Yemekleri - Dünya Mutfağı FİNLANDİYA USULÜ TAVŞAN
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu lezzetli Fin yemeğini, yanında pilav ve yeşil salatayla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Finlandiya Yemekleri - Finlandiya Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yemekleri - Finlandiya Yemekleri Ve TarifleriFİNLANDİYA ÜSULU REZENELİ YAHNİ
Ardından etleri rezeneleri ialave edin ve 15 dakika daha pişirme işlemine devam edin Ayrı bir kapta limon kabuğu,portakal kabuğu,süzme yoğurt,yumurta sarısı ve hardalı karıştırarak tencereye ilave edin ve 5 dakika daha pişirin |
![]() |
![]() |
![]() |
Finlandiya Yemekleri - Finlandiya Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yemekleri - Finlandiya Yemekleri Ve TarifleriFİNLANDİYA USULÜ SEBZE ÇORBASI
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kasede yumurta sarılarını ve sütü, sebze suyundan da biraz ekleyerek, iyice karışana kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Çorbayı ısıtılmış servis kaselerine boşaltıp, üstlerine maydanozu serperek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Finlandiya Yemekleri - Finlandiya Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yemekleri - Finlandiya Yemekleri Ve TarifleriFİNLANDİYA EKMEĞİ Malzemesi:
Un, margarin, şeker ve bademden hamuru yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Finlandiya Yemekleri - Finlandiya Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yemekleri - Finlandiya Yemekleri Ve TarifleriİSKANDİNAV USULÜ MANTARLI YAHNİ (FİNLANDİYA)
![]() ![]() ![]() ![]() Tencerede kalan pişme suyunu bir kâse üstüne yerleştirilmiş tel süzgeçten kâseye geçirin (süzdüğünüz su, 30 cl'den [1 1/4 su bardağı] fazlaysa, tencereye koyarak, çektirin) ![]() ![]() Mısır nişastası ve sütü küçük bir kâsede karıştırıp, tenceredeki pişme suyuna katın ![]() ![]() ![]() Öbür tencerede sıcak tuttuğunuz etleri ve sebzeleri ekleyip, üstü açık olarak, kısık ateşte 5 dakika pişirin ![]() ![]() Bir kâsede süzme yoğurt, hardal, kıyılmış dereotları, beyazbiber ve kalan tuzu karıştırıp, tenceredeki yahninin üstüne boşaltarak, karıştırın ve yahniyi 4 çukur tabağa bölüştürüp, servis yapın ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında buharda pişirilmiş bezelyeler ve kum havuçlarıyla ![]() NOT: Finlandiya' da SOSU YUMURTA VE KREMA KULLANILARAK HAZIRLANAN BU TARİFTE, YOĞURT KULLANILMASIYLA, KOLESTEROL VE KALORİ MİKTARLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Finlandiya Yemekleri - Finlandiya Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yemekleri - Finlandiya Yemekleri Ve TarifleriBALIK PUDİNGİ (FİNLANDİYA) Kullanılacak malzeme (4 kişi için)
Bir puding kalıbını bol şekilde yağa buladıktan sonra üstüne kurutulmuş ekmek tozunu serpmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balık pudingi pişince kalıbı benmarisiyle fırından çıkarmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|