![]() |
Fransız Dana Güveci Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Dana Güveci Tarifi Yapılışıdana güveci nasıl yapılır - dana güveci tarifi Malzemeler: 1,5 kg dana butu (kemiksiz) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 1/2 su bardağı et suyu 500 gr küçük soğan (ayıklanmış) 500 gr taze bezelye (kabuksuz tartılmış) 250 gr küçük havuç (temizlenmiş) 500 gr mantar 1 tatlı kaşığı şeker Baharat torbası: 8 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Yapılışı: Eti, üstüne tuz ve karabiberin yarısını serpip iyice buladıktan sonra bir kenara koyunuz ![]() ![]() ![]() Üstüne et suyunu dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika daha, et ve sebzeler yumuşak oluncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() Not: Fransız dana güveci, kızarmış ekmek ve yeşil salata ile servis edilebilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|