Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavı, tarifi, türkmen, yapılışı

Türkmen Pilavı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türkmen Pilavı Tarifi Yapılışı



Türkmen Pilavı Tarifi-Türkmen Pilavı Yapılışı-Türkmen Pilavı Malzemeleri


Ortaasya'nın ünlü pilavıyla mutfağınıza yeni bir lezzet katabilirsiniz

MALZEMELER

2 bardak pirinç

1/2 kg kuzu kuşbaşı

1 kase fındık

2 adet patlıcan

3 adet domates

2 adet soğan

1 su bardağı sıvı yağ

2 bardak et suyu

Karabiber, tuz

YAPILIŞI

Etimiz kısık ateşte kendi suyu ile pişirilir ve kavrulur Pirincimiz 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir ve süzülür Az sıvı yağda kavrulur ve et suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir Pilavımız demlenirken patlıcan, domates ve soğanlar dilimlenerek kızartılır Derince bir kabın içine sırayla etler fındıklarla beraber dip kısma ve diğer malzemeler sıralanarak yerleştirilir Geniş bir tabağa ters çevrilerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.