![]() |
Armut Tatlısı Tarifi ( Fransa ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armut Tatlısı Tarifi ( Fransa )Armut Tatlısı Tarifi ( Fransa ) Gereçler: 225 gr pudra şekeri 150 gr armut suyu 150 gr su 2 yemek kaşığı zencefil şurubu (Zencefili kaynatıp suyunu alın, ya da zencefilli gazoz kullanabilirsiniz) Bir parça limon kabuğu 900 gr sarı armut 50 gr kuru üzüm 50 gr zencefil Ustü için: 150 gr krema 18-20 cm ![]() ![]() Şekeri armut suyu ve suda eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Armut dilimleri pişince, şuruptan alıp, süzgeçli bir kepçede süzerek, kalıbın dibine kat kat dizin ![]() ![]() ![]() ![]() Servisini yapmak için, üstüne kapattığınız tabağın yerine bir servis tabağı kapatın ve kalıpla birlikte altüst olarak çevirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|