![]() |
İsveç Usulü Patates Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsveç Usulü Patates Tarifi Yapılışıfırında patates - isveç usulü patates nasıl yapılır Malzemeler: 4 büyük boy patates (kabukları soyulmuş) 75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 2+1/2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Tarifi: Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Keskin bir bıçakla patatesleri ortadan dörde bölüp, her parçayı yeniden ortadan (bu kez enlemesine), ikiye kesiniz ![]() ![]() ![]() Delikli bir kepçe ile patatesleri tencereden çıkarıp, iyice kurulayıp, patates dilimlerini tek sıra halinde yağlanmış bir kağıda diziniz ![]() ![]() Patatesleri fırına sürüp, 30 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() Not: İsveç usulü patatesler kızartılmak yerine, kaynatılıp fırında pişirilir; et ya da tavukla servis edilebilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|