Orlof Usulü Rosto (İspanya) |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Orlof Usulü Rosto (İspanya)Malzemeler : 1 Kg dana rosto 300 Gr mantar (doğranmış) 1 Kase beşamel sos 1 Küçük kutu krema 1 Adet yumurta sarısı 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 Çorba kaşığı tereyağ Tuz Karabiber Yapılışı : Önceden ısıtılmış fırında rostoyu 50 dakika pişirin (ara sıra kendi suyu ile ıslatın) Diğer tarafta kalın dipli bir tavada yağı eritin ve mantarları sote edin Beşamelin yarısını mantarlara ekleyin ve bekletin Pişirdiğiniz rostoyu dilimleyip fırın kabına alın Her dilim üzerine beşamel soslu mantardan koyun Bir kabın içerisinde krema ile yumurta sarısını çırpıp etlerin üzerinde gezdirin Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 15- 20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|