Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alla, italyan, marinara, pizza, tarifi, yemekleri

İtalyan Yemekleri - Pizza Alla Marinara Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Yemekleri - Pizza Alla Marinara Tarifi



İtalyan Yemekleri - Pizza Alla Marinara Tarifi





Açıklama & Notlar

* 1 cup = 1 su bardağı
* Üst Malzemesi : 1 pizza tabanı içindir
* Hamurlar buzdolabında bozulmadan 3 gün kadar bekleyebiliyor

İçindekiler

Üst Malzemesi İçin :

* 3 adet orta boy domates incecik halka halka doğranmış
* 4 adet ançüez
* 1 diş sarımsak (opsiyonel)
* Arzu ettiğiniz kadar taze kekik
* Kapari kebere turşusu (opsiyonel)
* Zeytinyağı

Pizza Hamuru İçin :

* 4 + 1/2 cups (600 gr) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un (Ben Piyale'nin %100 doğal ununu kullandım)
* 1 + 3/4 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı instant maya (Dr Oetker)
* 1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
* 1 + 3/4 cups (400 gr) buz gibi soğuk su

Hazırlanışı

Üst Malzemesi :

* Domatasleri incecik doğrayın Ezdiğiniz sarımsak kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın
* Pizza tabanına domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin ançüezleri koyun 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin

Pizza Hamuru :

* Unu tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba koyun
* Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun Yapacağınız pizzaların büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün (ben 4 parçaya böldükten sonra 30 cm çapında pizza tabanım oldu)
* Bezeleri biraz daha yoğurun Top top yapıp yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun Üzerini biraz daha yağlayıp; plastik hava almayan bir poşetin içine koyup buzdolabında 1 gece bekletin
* Kullanacağınız zaman hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin Sürenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz ölçüde açın Bu iş için önce tezgahı unlayın bezeyi unlu tezgaha koyup bir miktar üzerine un serpin Merdaneyle biraz açın ve sonra kaldırarak yumruk yaptığınız ellerinizin üzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sündürün İlk önceleri sünmesi zor olabilir o zaman 5-20 dakika arası dinlendirin Hamurdaki gluten çalışacak hamur rahatlayacak ve kolay şekil alacaktır
* Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece) Fırın tepsisinin birini ters çevirip fırının taban bölümüne koyun Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi görecek
* Pizzanın üst malzemelerini pizza tabanına yerleştirin
* Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun Tabanı ve üstü kızarana kadar 10-15 dakika arası pişirin




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.