|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alırken, balık, dikkat, edilmesi, gerekenler |
![]() |
Balık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler..BALIK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER ![]() ![]() ![]() Taze balığın gözleri parlak ve dışa bombeli olur ![]() ![]() Taze balığın derisi gergin ve parlak olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taze balığın solungaçları canlı kırmızı olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Taze balık hemen hemen kokusuzdur ![]() ![]() ![]() ![]() HANGİ BALIK HANGİ MEVSİM YENİR ![]() ![]() ![]() Her balığı her mevsim bulamadığınız gibi hepsinin tutulma mevsimi ve lezzetli oldukları zamanlar farklıdır ![]() ![]() Ocak ![]() ![]() ![]() Uskumru lüfer palamut istavrit lezzetini korur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şubat ![]() ![]() ![]() Şubatta başlayan kalkan mevsimi mayıs ayı sonuna kadar devam eder ![]() ![]() ![]() ![]() Mart ![]() ![]() ![]() Kefal levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nisan ![]() ![]() ![]() Kalkanın en bol zamanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mayıs ![]() ![]() ![]() Levrek barbunya dil balığı tekir kılıç ve iskorpit zevkle yenir ![]() ![]() ![]() ![]() Haziran ![]() ![]() ![]() Haziranda balık az tutulur ![]() ![]() ![]() ![]() Temmuz ![]() ![]() ![]() Mevsimi başlayan sardalya ekim ortasına kadar lezzetini sürdürür istavrit ile uskumru kızartmaya ve haşlamaya elverişlidir ![]() ![]() Ağustos ![]() ![]() ![]() Çingene palarnutu mevsimi açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eylül ![]() ![]() ![]() Sardalya ve kılıç lezzetlidir ![]() ![]() ![]() Ekim ![]() ![]() ![]() Geçici balıkların yazın Karadeniz'de beslenip Marmara'ya göçe başladıkları dönemdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasım ![]() ![]() ![]() Uskumrunun en iyi zamanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Aralık ![]() ![]() ![]() Uskumru lüfer palamut ve torik yağlı olduklarından her türlü pişirilebilirler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|