![]() |
Hamsi Kuşu Tarifi ( Trabzon ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Kuşu Tarifi ( Trabzon )Hamsi Kuşu Tarifi ( Trabzon ) Malzeme (4 kişilik) 500 Gr ![]() 2 adet kuru soğan 1 demet maydanoz Yeterince un 2 yumurta Yeterince sıvı yağ Tuz Karabiber Yapılışı Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır ![]() ![]() Soğanlar ince halkalar halinde doğranır; tuz ve karabiber serpilip biraz ovulur ![]() ![]() Ayıklanmış bir hamsinin üzerine harçtan bir miktar konarak üstü diğer bir hamsiyle kapatılır ve her iki tarafı iyice unlanır ve çırpılmış yumurtaya bulanır ![]() Sıvı yağ bir tavada iyice kızdırıldıktan sonra hazırlanmış hamsi dolmalar yağın içine konup her iki yüzü çevrilerek kızartılır ![]() Sıcak servis yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Kızartma işlemi esnasında özellikle hamsiyi çevirirken çok dikkat etmek gerekir, dağılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|